Program podrške MSP - milijardu dinara za nabavku opreme

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privredne subjekte u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020. godini. Za realizaciju Programa opredeljeno je milijardu dinara, a javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, najkasnije do 31. decembra. 

Cilj Programa, koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama, jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju uslovno odobre kredit/finansiranje, mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih: jedan zaposlen do milion dinara, 2-5 zaposlenih do 2,5 miliona dinara, šest i više zaposlenih do pet miliona dinara.

Učešće privrednih subjekata iznosi pet procenata od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

U programu učestvuju banke i lizing kompanije: PROCREDIT BANK AD Beograd, CRÉDIT AGRICOLE BANKA SRBIJA, AD Novi Sad, BANCA INTESA AD Beograd, BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA AD Beograd, ERSTE BANK AD Novi Sad, OTP BANKA SRBIJA, INTESA LEASING DOO Beograd, UNICREDIT LEASING DOO Beograd.

Javni poziv i sve neophodne informacije dostupni su OVDE.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti