Predstavljen nacrt Strategije upravljanja plastikom u Republici Srbiji do 2030. godine u paketu cirkularne ekonomije

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Na inicijativu Grupacije proizvođača plastičnih proizvoda, Privredna Komora Srbije je formirala radnu grupu za izradu nacrta Strategije upravljanja plastikom u Republici Srbiji do 2030. godine u paketu cirkularne ekonomije.

Radna grupa je izvršila analizu stanja u pogledu upravljanja plastikom u Republici Srbiji sa aspekta ključnih izazova, identifikovanja problema u smislu uzroka i posledica i definisanja vizije.

Definisani su strateški ciljevi u skladu sa identifikovanim potrebama, a za svaki specifični cilj definisane su mere i rokovi i predložen je tekst nacrta strategije.

Na sednici je predstavljen nacrt Strategije upravljanja plastikom u Republici Srbiji do 2030. godine u paketu cirkularne ekonomije, uz mogućnost diskusije i davanja predloga i sugestija.

Sednica Grupacije plastičnih proizvoda bila je otvorenog tipa i bili su pozvani svi relevantni faktori za ovu oblast, pre svega privrednici, svi proizvođači i prerađivači plastike ali i reciklažna industrija, veliki trgovinski lanci, proizvođači hrane i pića koji koriste ambalažu od plastike kao i institucije, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo finansija, Agencija za zaštitu životne sredine, nevladin sektor i udruženja.

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti