Poslovna rešenja primenom „Obsnetwork Blockchain“ tehnologije treće generacije

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Predavanje na temu Poslovna rešenja primenom „Obsnetwork Blockchain“ tehnologije treće generacije u koorganizaciji „Blokstrakt“ (Blokstrakt) kompanije, sa sedištem u Beču, i Privredne komore Vojvodine, održaće se u četvrtak, 28. marta 2019. godine sa početkom u 9.30 časova u Privrednoj komori Vojvodine – Novi Sad, Hajduk Veljkova 11, Master centar, službeni ulaz br. 5, treći sprat, sala broj 13.

Izjave za medije predviđene su pre početka događaja od 9.15 časova, a medijima će se obratiti predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, osnivač „0bsnetwork Blockchain“ Srđan Kuprešanin, kao i neko od učesnika.

Cilj događaja je da se približe koncepti Blokčejn (Blockchain) tehnologije poslovnom svetu, da se prenesu iskustva iz inostranstva, i da se, kroz interaktivnu radionicu sa menadžerima, dođe do idejnih rešenja za unapređenje procesa upotrebom blokčejn tehnologije u Srbiji.

Programska radionica biće održana u petak, 29. marta 2019. godine, a namenjena je programerima gde će se kroz predavanje i hakaton (hackathon) doći do funkcionalnih demo rešenja. Iz iskustva organizatora, sa sličnih događaja koje su već organizovali, moguće je razviti funkcionalan prototip blokčejn aplikacije u toku jednog radnog dana.

Ovaj susret organizuje se neposredno pred sličnu radionicu koju će „Blokstrakt“ održati 1. i 2. aprila 2019. godine u Centru za inovacije Austrijske federalne železnice (OBB), u saradnji sa organizatorima Blockchain Summit Austria konferencije, kao zvanična blokčejn platforma Blokčejn nedelje u Beču (Vienna Blokchain Week). Partneri u Austriji su i koordinaciono telo Blokčejn Austrija, kao i odeljenje za digitalizaciju Austrijske privredne komore AustriaPRO u čijoj blokčejn laboratoriji je „Obsnetwork“ platforma već u potrebi.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti