Poljska kompanija J.S. Hamilton Poland kupuje novosadski Institut za zaštitu na radu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je poljskoj kompaniji J.S. Hamilton Poland da preuzme Institut za zaštitu na radu, zaštitu od požara, zaštitu životne sredine, projektovanje i inženjering iz Novog Sada, objavila je Komisija.

J.S. Hamilton Poland pruža usluge pregleda, odnosno inspekcije i testiranja, kao i konsaltinga u vezi sa pregledom i testiranjem, pri čemu izvodi analitička istraživanja u svojim laboratorijama.

Njegova mreža akreditovanih laboratorija za testiranje nudi širok spektar mikrobioloških i hemijskih analiza za proizvođače hrane, kozmetike, lekova, hemikalija, materijala za kontakt za hranom i mnogim drugim industrijama.

Ovo društvo takođe pruža nezavisne usluge testiranja radi provere kvaliteta i kvantiteta proizvoda namenjenih međunarodnoj trgovini.

J.S. Hamilton Poland se, kako se u odluci navodi nalazi pod indirektnom kontrolom kompanije Seaside Investments Limited. Kompanija Seaside Investments Limited posluje pod zajedničkom kontrolom Mid Europa Fund IV LP i Mid Europa Fund IV A LP.

MEP Fond IV je privatni investicioni fond koji posluje u okviru grupe društava Mid Europa Partners. Grupa Mid Europa Partners, preko svojih zavisnih društava, posluje na tržištima u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, iz poslovnica u Londonu, Budimpešti, Varšavi i Istanbulu.

Do sada je, prema navodima podnosioca prijave, zauzela pan-regionalni pristup, tako što preuzima vodeće kompanije, uglavnom usredsređujući se na rast na domaćim tržištima i od 1999. godine, zaključila je 41 investiciju u 18 zemalja.

Institut za zaštitu na radu predstavlja laboratoriju koja se po svom kapacitetu i kredibilitetu rangira među laboratorije sa međunarodnim referencama. Osnovano kao akcionarsko društvo, ciljno društvo vrši tehnička ispitivanja i analizu u oblastima zaštite i bezbednosti na radnom mestu, zaštite životne sredine, zaštite od požara, bezbednosti saobraćaja i laboratorijskih ispitivanja, sertifikacije i kontrole proizvoda, što predstavlja njegove osnovne delatnosti.

Prema javno dostupnim podacima, laboratorija je akreditovana prema zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017, rešenjem br. 01-3 073 od strane Akreditacionog tela Srbije i članica je organizacije GAFTA (Grain and Feed Trade Association).

Institut sa sedištem u Novom Sadu, ima predstavništva u Šapcu, Nišu i Kragujevcu.

Udele u društvu imaju fizička lica Željko Tomić, Milorad Beronja, Sanja Tomić i Milena Beronja, koji ih, kako se navodi u odluci prodaju kompaniji iz Poljske.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti