PayPal uvodi plaćanje u kriptovalutama – Najveća vrednost bitkoina od jula 2019. godine

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Vrednost bitkoina u sredu je skočila za čak 8% na 12.817,17 dolara nakon što je PayPal objavio da će otvoriti svoju uslugu za kupovinu i prodaju kriptovaluta.

Ovo je najveća vrednost bitkoina od jula 2019. godine.

Najpoznatija kriptovaluta na svetu samo je ove nedelje porasla za više od 11%. Bitkoin je još u utorak prešao granicu od 12.000 dolara, a najnovija vest je samo dodatno podstakla rast.

Američka kompanija za digitalna plaćanja PayPal saopštila je da će svojim korisnicima u SAD omogućiti da kupuju, drže i prodaju kriptovalute sa svojih računa već za nekoliko nedelja kao i da će više od 26 miliona trgovaca koji koriste platformu takođe moći da prihvati kriptovalute kao izvor plaćanja.

PayPal ovu uslugu planira da ponudi u okviru platforme za mobilna plaćanja Venmo i na međunarodnim tržištima u prvoj polovini sledeće godine.

Plaćanje kriptovalutama na PayPalu vršiće se u etabliranim valutama, poput dolara, što znači da trgovci neće primati isplate u virtualnom novcu, naglasila je kompanija.

Kompanija PayPal ima 346 miliona aktivnih računa širom sveta i u drugom ovogodišnjem tromesečju obradila je plaćanja ukupne vrednosti 222 milijarde dolara.

Mnoge centralne banke najavile su razvoj digitalnih verzija domaćih valuta u idućim godinama a Fejsbuk je 2019. pokrenuo projekt kriptovalute libre. PayPal je bio jedan od osnivača, ali je nakon nekoliko meseci odustao.


Izvor: BIZLife

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti