Održan XI Međunarodni Logistički Kongres

Komentari: 0

Danas je završen trodnevni XI Međunarodni Logistički Kongres održan u prelepom ambijentu Grand hotela Bernardin u Portorožu (Slovenija).

Kongres predstavlja vrhunsku platformu za razmenu ideja, iskustava i najnovijih dostignuća u oblasti logistike.

Okupljajući stručnjake, inovatore, predstavnike industrije iz različitih delova Evrope, ali i sveta, kongres je bio nezaobilazan događaj za sve koji se bave logistikom i srodnim oblastima.

U nastavku donosimo uvid u ključne teme, diskusije i zaključke koji su obeležili ovogodišnji događaj.

Program kongresa podeljen je u 3 dana, i organizovan u 5 različitih plenuma. Prva dva dana su posvećena razvoju i umrežavanju lanaca snabdevanja regiona dok je treći dan određen za nauku i predstavljanje interesantnih projekata fakulteta.

Prvog kongresnog dana, više od 600 učesnika je, pratilo izlaganja govornika u okviru plenuma Budućnost logistike i Veštačka inteligencija u logističkim uslugama.

Najveću pažnju privuklo je predavanje američkih predstavnika - Davida Lufta, iz tehnološkog centra Plug and Play i dr Nika Vajasa, sa Univerziteta u Južnoj Karolini.

Drugi dan XI Međunarodnog Logističkog Kongresa odvijao se paralelno u dve konferencijske sale gde su obrađivane teme Logistički razvoj regiona,

Smanjenje logističkih troškova uvođenjem MES sistema, kao i Robotizacija, Automatizacija i Digitalizacija u Transportu i Logistici.

Poslednji plenum bio je hajlajt kompletnog kongresa, budući da su predstavljena revolucionarna rešenja koja su već implementirana na srpskom tržištu.

Saradnja kompanija TPSX Group i Milšped Group rezultirala je implementacijom revolucionarnog Robotized Warehouse Management System (RWMS) i robotizovanog rešenja za sortiranje u centralnom distributivnom centru kompanije Milšped Group.

Predstavljanje ovog primera dobre prakse izazvalo je veliko interesovanje učesnika, jer donosi rešenje za integraciju naprednih robotskih sistema bez izmena na softverima koje kompanija interno koristi, kao i softverima njihovih saradnika s kojima treba da budu u interakciji.

Dodatna snaga RWMS-a leži i u tome što je rok za implementaciju izuzetno kratak, te je evidentni skok u kvalitetu usluge kompanije korisnika ovog rešenja osetan veoma brzo.

Treći kongresni dan određen je kao dan za nauku i predstavljanje istraživačkih projekata s akcentom na gorućim temama - održivosti i automatizacije.

Svake godine Međunarodni Logistički Kongres u Portorožu napreduje - kako u pogledu raznovrsnosti tema, tako i u broju učesnika, ali ono što je najvažnije, daje izuzetan doprinos jačanju lanaca snabdevanja regiona.

To je upravo bila i početna vizija predsednika Slovenačke Logističke Asocijacije Igora Žule, ali i načelo saradnje koju je Mark Log agencija uspostavila sa ovom asocijacijom kako bi olakšali srpskim kompanijama učešće na kongresu, težeći istom cilju.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti