Novi Videojet fiber laser – odgovor na potrebe industrije za brzinom i snagom

Komentari: 0

Kako bi zadovoljio zahteve proizvodnje u aplikacijama sa velikim brzinama, Videojet Technologies, globalni lider u industriji obeležavanja, predstavio je novi fiber laser od 100 w – Videojet 7610.

Kompanija Videojet traga za inovacijama u tehnologiji industrijskog laserskog kodiranja već skoro 30 godina, neprekidno razvijajući lasere većeg kapaciteta, obezbeđujući bolji kvalitet oznaka i poboljšavajući efikasnost.

Laserski sistem za obeležavanje Videojet 7610 specijalno je dizajniran za veoma brze linije u industriji pića, farmaceutskoj i kablovskoj industriji. Ovaj laser će u potpunosti ispuniti zahteve proizvodnih firmi za kvalitetnim i preciznim markiranjem visokokontrastnih kodova na tvrdim plastikama i metalima, kao što su aluminijumske limenke i ekstrudirane cevi i kablovi.

Industrijski laser Videojet 7610 može ispisati čitljivije kodove i za 122% brže u odnosu na prethodni 20-vatni Videojet fiber laser 7310 i time istovremeno zadovoljiti zahteve veoma brzih procesa pakovanja.

Proizvodne firme mogu da koriste laserska rešenja za štampanje promenljivih podataka na svojim proizvodima i kod organizovanja nagradnih igara. Štedeći vreme, novac i radnu snagu, novi fiber laseri za velike brzine omogućavaju korisnicima da izbegnu tradicionalna i skupa rešenja kod obeležavanja lutrijskih kodova.

Veća pouzdanost i efikasnost

Pored velike brzine i snage od 100 w, novi industrijski fiber laser ima i veće polje označavanja, omogućava obeležavanje više proizvoda u jedinici vremena, pa samim tim i maksimizaciju produktivnosti. Videojet 7610 ima veću brzinu obeležavanja na široj lepezi različitih površina, te korisnici dobijaju mogućnost primene na najrazličitijim vrstama pakovanja bez uticaja na kvalitet štampe.

Superiorna brzina obeležavanja novog lasera omogućava ispisivanje veoma čitljivih kodova na linijama sa brzinama i do 600 m/min.

Ovaj uređaj ne zahteva redovno održavanje, a očekivani radni vek laserskog izvora je 100 000 radnih sati, što obezbeđuje visoke performanse u dugom vremenskom periodu. Optimalna kombinacija softvera i hardvera dodatno produžava radni vek, a sve u cilju što kvalitetnijeg odgovora na zahteve za laserskim obeležavanjem proizvoda i pakovanja.

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, Videojet 7610 fiber laser zauzima manje prostora u poređenju sa prethodnim generacijama Videojet lasera, osiguravajući time nesmetano i lako uklapanje u proizvodne linije. Pored malih dimenzija, postoji i mogućnost različitih konfiguracija što može biti presudno pri instalaciji u ograničenom prostoru.

Različite opcije montaže markirne glave u odnosu na telo štampača, kao i optimalan izbor sočiva koja mogu da se primene, čine ovaj štampač, u mnogim aplikacijama, najboljim mogućim izborom.

Pripadajući softver SmartGraph™ svojim intuitivnim interfejsom omogućava korisniku kreiranje poruka na lak i jednostavan način za aplikacije u kojima se obeležava proizvod u statičkom i dinamičkom modu, kao i pri markiranju logo znakova, grafika i drugih zahtevnih poruka.

SmartGraph™ softver se takođe koristi za podešavanje laserskog sistema, postavljanje parametara, kreiranje šablona i podešavanje i uređivanje poruka.

Trim d.o.o.
Ribarska 83; 35000 Jagodina
tel/fax: 035/8220-409, 035/245-409
e-mail: office@trim.rs
web: www.trim.rs


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti