Novi softver za testiranje materijala

Komentari: 0

Iz svog sedišta u Velikoj Britaniji, Mecmesin projektuje, razvija i proizvodi rešenja za merenje sile i obrtnog momenta već 40 godina. 

Fleksibilni sistemi testiranja kompanije koriste se u razvojnim centrima, laboratorijama za kontrolu kvaliteta i proizvodnim pogonima širom sveta.

Sada, sa lansiranjem OmniTest ™ i softvera VectorPro MT, kompanija je značajno proširila svoju sposobnost da podrži zahteve kupaca za testiranje materijala i proizvoda.

Mecmesin ima afirmisanu reputaciju za razvoj svestranih mašina za testiranje koje se koriste za širok spektar primene merenja sile i obrtnog momenta.

To uključuje pritisak, kompresiju, obrtni moment, prianjanje, savijanje, koeficijent trenja, opterećenje zglobova, smicanje, ljuštenje, kidanje, lomljenje, ispitivanje gornjeg opterećenja i ispitivanje zaptivanja.

Sva korisna znanja i iskustvo kompanije sada su primenjena na novi asortiman OmniTest ™ sistema za testiranje materijala.

OmniTest sa svojim kompaktnim okvirom omogućava da se osobine metala, plastike, polimera, legura, kompozita, drveta, tkanina, stakla, laminata i keramike precizno okarakterišu u naponu i kompresiji do 50 kN.

„Tradicionalno, Mecmesin se smatra vodećim dobavljačem opreme za testiranje proizvoda. OmniTest serija nas zaista dovodi u pravu arenu za testiranje materijala, kaže Patrick Collins, tehnički direktor Mecmesina.

Svi razvojni i projektni radovi za OmniTest asortiman obavljeni su u kompaniji, a potpuno nova mehanička struktura ima izuzetnu čvrstoću sa minimalnim otklonom pri punom opterećenju, gornjim i donjim sigurnosnim prekidačima i dovoljno prostora za prilagođavanje većini uzoraka koji se testiraju.

Značajno je da je VectorPro MT softver razvijen u kompaniji. On koristi PC tehnologiju ekrana osetljivog na dodir u svom maksimalnom potencijalu i čini procedure testiranja što je moguće intuitivnijim.

Dizajniran da radi besprekorno sa OmniTest opsegom testnih okvira za efikasno izvođenje i testiranja proizvoda i materijala, VectorPro MT softver koristi jasno sučelje koje pokreće ikona, što ga čini intuitivnim za upotrebu uz minimalnu obuku.

Sa ugrađenim kalkulacijama naprezanja i deformacija i moćnim alatima za izveštavanje, to je idealno rešenje za dubinsku analizu svojstava materijala.

Patrick Collins kaže: „Naš cilj je bio razviti jednu softversku platformu za podršku svih različitih sistema testiranja, ali bez pojednostavljenja korisničkog interfejsa ili komplikovanog uspostavljanja procedure testiranja.

Koristeći poznatu metodu „drag and drop“ da primeni sve operacije potrebne za kreiranje test programa, mogu se primeniti uobičajene kalkulacije stresa i deformacija za izradu izveštaja i analiza.

„Interfejs zasnovan na ikonama čini korisnika efikasnim korak po korak kroz najrazvijenije i najsloženije procedure testiranja, uz mogućnost da se poboljša tokom procesa.

Interfejs vodi korisnika da kreira niz koraka za testiranje i izabere standardne tipove uzoraka i operacije na osnovu tipa testa koji se sprovodi.“

Parametri pass / fail mogu se lako dodati svakom računu i jasno prikazati operaterima.

VectorPro MT čak podržava off-line rad tako da se testni programi mogu sastaviti unapred, pre nego što se dostave testni uzorci, što potencijalno smanjuje vremenske okvire projekta i povećava efikasnost uvođenja novih proizvoda.

„Takođe vidimo da je naš intuitivni softver koristan za obuku i obrazovne ustanove, jer studenti mogu da izrađuju višestruke procedure testiranja bez potrebe za vezivanjem testnog uređaja“, kaže Patrick Collins.

Naravno, nakon što je procedura testiranja spremna u okviru softvera, ona će se onda morati primeniti kao test u stvarnim okolnostima.

Mecmesin je primenio istu intuitivnu logiku na OmniTest kontrole koje imaju prednji ekran, koja se lako koristi za izbor parametara prikaza i preciznu kontrolu jog-a za brzo pozicioniranje stezne glave.

Sofisticirana interna elektronika besprekorno komunicira sa softverom VectorPro MT kako bi efikasno sprovela proceduru testiranja.

“Za većinu procedura testiranja, postoji vrlo mala šansa da se skrati vreme potrebno za izvođenje procedura testiranja i pristup potrebnim podacima.

U svakom slučaju, rešenje Omni Test poboljšava performanse potebne za rad pre testiranja ”, zaključuje Patrick Collins.
www.mecmesin.com

PSM merilni sistemi d.o.o.
Pri borštu 2
SI–1210 Ljubljana-Šentvid
Slovenija, EU
M: 051 651 280
E: info@psm.si
W: www.psm.si

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti