Novi FANUC 35 kg teretni cobot nudi bržu instalaciju i veću fleksibilnost

Komentari: 0

Najnovija iteracija najjačeg kolaborativnog robota (cobota) na svetu – FANUC CR-35iB – dobila je preobrazbu kako bi se skratilo vreme instalacije i poboljšala prenosivost, dok je ukupna masa jedinice značajno (62%) lakša.

Uprkos uspehu prethodne generacije CR-35iA, FANUC ima etos kontinuiranog poboljšanja koji je primenjiv na ceo asortiman proizvoda kompanije.

Kao rezultat toga, novi CR-35iB pokazuje niz dodatnih prednosti za kupce. Na primer, ranije je postojala potreba za izravnavajućom pločom/bazom koja bi sprečila bilo kakve neravnine na površini poda, što je uobičajen problem u mnogim fabrikama.

Ova baza bi zahtevala sidrenje na pod pomoću vijaka za podešavanje za izravnavanje, što je zahtev koji više nije potreban kod CR-35iB, a to čini instalaciju lakšom i bržom.

Učinite lagani posao podizanja teškog tereta

Osim za podnu montažu, novi, lakši FANUC CR-35iB takođe je prikladan za korišćenje na tračnicama za kretanje i mobilnim robotima zahvaljujući impresivnom smanjenju mase od 62% (s 990 na 370 kg).

Ovo smanjenje je uveliko posledica uklanjanja postolja (za pričvršćivanje na tlo) i mekog poklopca cobota (bez ikakvog kompromisa u sigurnosti).

CR-35iB sada je daleko lakše podići i premestiti po fabrici, ako je potrebno.

Uklanjanje postolja takođe doprinosi smanjenju visine od 19%, s 2.288 na 1.855 mm, što je korisna ušteda od 433 mm.

Svi ISO10218 i ISO13849 Kat. 3 cobot serije CR s Pld certifikatom opremljeni su ultra sigurnom FANUC zaštitom od zaustavljanja kontakta, temeljenom na proverenoj tehnologiji senzora.

Korisnici takođe mogu iskoristiti dobro dokazanu FANUC DCS (Dual Check Safety) tehnologiju, sigurnosni sistem koji prati položaj i brzinu. Na seriji CR moguće je spojiti sigurnosnu opremu treće strane na DCS, čime se po potrebi pruža dodatni nivo sigurnosti.

Prošireni raspon pokreta

Još jedan razvoj na novom FANUC CR-35iB je njegov nešto veći raspon pokreta, uvodeći još više fleksibilnosti i spretnosti.

Na primer, rotacija osi J2 sada je 215°, u odnosu na 165°, dok je zamah osi J5 280°, umjesto 220° ranije.

Paul Richards, FANUC Europe Cobot Market Sales Coordinator, kaže: „CR-35iB dosega 1831 mm može se kretati brzinom do 750 mm/s uz isporuku ponovljivosti od ±0,03 mm, što ga čini idealnim za aplikacije koje uključuju rukovanje materijalom/prenos, linije za montažu automobila, održavanje mašina i pakovanje.

U suštini, svaki zadatak koji uključuje težak teret koji takođe zahteva blisku interakciju s ljudskim operativcima imaće koristi od uvođenja našeg CR-35iB.”

Brzo i jednostavno održavanje

FANUC je naravno zadržao sve prednosti modela prethodne generacije.

Na primer, u slučaju slučajnog oštećenja, mogućnost prolaska glavnog snopa ožičenja kroz ruku čini popravke brzim i lakim kako bi se smanjio prekid poslovanja.

To je u suprotnosti s većinom namenskih kobota koji imaju kablove koji prolaze kroz sredinu ili duž spoljne strane. Dizajn šuplje ruke takođe pomaže kada želite dodati uređaje ili opremu.

Uzmimo, na primer, pištolj za doziranje, gde bi bilo moguće postaviti pumpu na osu J3 i provući dovodni svežanj kroz središte ruke, čineći proces programiranja lakšim, pouzdanijim i sigurnijim za korišćenje.

Opcije upravljanja ostaju iste. Korisnici se mogu ili odvojiti od tradicionalnog programiranja s opcijom FANUC Hand Guidance, vodeći kobota kroz puteve za podučavanje novog zadatka, ili poduzeti programiranje s FANUC-ovim iHMI vodičima korak po korak.

Kao i kod svih FANUC robota, serija kobota tvrtke može biti opremljena inteligentnim funkcijama, uključujući FANUC iRVision, FANUC senzore sile i više. FANUC koboti su takođe kompatibilni s pratećim komponentama konkurenata, ako je to poželjno.

Svi koji žele videti novi CR-35iB uživo, mogli su posetiti FANUC (štand 5M180) na izložbi Global Industrie 2022 u Francuskoj (Paris Nord Villepinte, 17.-20. maja) ili imaju priliku da posete štand kompanije (hala B6, štand 231) na sajmu Automatica 2022. u Nemačkoj (Messe München, 21.-24. juna).

FANUC ima tim stručnih inženjera koji su spremni odgovoriti na pitanja i raspravljati o specifičnim primenama na licu mesta.

O FANUC-U

FANUC je jedan od lidera na području industrijske automatizacije CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT).

Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numeričkog upravljanja mašinama u oblasti automatizacije.

Sa 264 filijale širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC se može pohvaliti gustom mrežom prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke službe.

FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92ª,
22330 Nova Pazova
Tel: +381222150324,
info@fanuc.rs,
www.fanuc.rs
Pratite nas na LinkedIn-u: FANUC Serbia
Za više informacija kontaktirajte nas na sales@fanuc.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti