NADZOR NAD PROSTOROM KOJI JE UGROŽEN EKSPLOZIVNIM ATMOSFERAMA

Komentari: 0

Videotec ima dva nova rešenja za sisteme nadzora na otvorenom, za prostor koji se klasifikuje da je ugrožen eksplozivnim atmosferama.

To su MAXIMUS MPXL SERIES2 PTZ kamera koja u jednom uređaju kombinuje kameru za dan/ noć i LED osvetljenje dugog dometa i novi MAXIMUS MLX koji se pridružuje MAXIMUS liniji, a koji je sertifikovana LED svetiljka u kućištu za eksplozivne atmosfere, za profesionalno osvetljavanje velikih spoljašnjih površina.

Videotec je italijanski proizvođač koji posluje u industrijama u oblasti bezbednosti od 1986. godine i specijalizovan je za dizajn/projektovanje i kreiranje proizvoda za profesionalni video nadzor, za spoljašnju upotrebu.

Svi proizvodi su 100% “napravljeni u Videotec-u“ i zato je Videotec ekspert za sve svoje proizvode - sa potpunom kontrolom mehanike, elektronike, pozicioniranja, umrežavanja, softvera i firmvera.

Ova činjenica im daje konkurentsku prednost pri zadovoljavanju potreba personalizovanih rešenja ili integraciji sa sistemima trećih strana, sve uz garanciju Videotec kvaliteta, sajber bezbednosti i pouzdanosti.

Širok asortiman Videotec kamera koje imaju izuzetne performance, osigurava neprekidan nadzor udaljenih oblasti i preciznu detekciju događaja, čak i u najizazovnijim okruženjima.

Videotec proizvodi poseduju zavidan/nenadmašiv/bogat portfolio međunarodnih sertifikata, dobijenih kroz stotine testova urađenih da bi se potvrdio kvalitet koji garantuje njihovu izuzetnu stabilnost, pouzdanost i performanse bez premca.

PTZ kamera integriše SONY FCB-EV7520 dan/noć kameru sa zumom od 30X koja daje full HD, 1080l slike.

Zahvaljujući ugrađenom osvetljenju može da detektuje metu na otvorenom na udaljenosti do 200m, čak i tokom noći ili u uslovima slabog osvetljenja.

Idealna je za sektore ugrožene eksplozivnim atmosferama u industriji nafte i gasa, pomorstvu i industriji, kao što su bušotine, rafinerije, rezervoari ili praćenje procesa proizvodnje u hemijskoj i farmaceutskoj industriji.

LED diode automatski zumiraju i ravnomerno osvetljavaju vidno polje, eliminišući hotspots i nedovoljno osvetljenje.

Aktivacija snopa, tačkastog ili širokopojasnog, može da se izvrši preko unapred podešenog softvera, preko zuma, alarmom ili ručno. “LED kontrola potrošnje“ omogućava da svetiljka izdrži visoke temperature i da omogući ispravan rad LED dioda tokom životnog veka proizvoda.

Konstrukcija je u potpunosti napravljena od nerđajućeg čelika AISI316 koji je maksimalno izdržljiv u korozivnom okruženju.

Pored toga IP66/IP67/IP68/IP69, NEMA tip 4x i tip 6P weather resistance rating daje potpunu zaštitu od ulaska vode i prašine, čak i u teškim/oštrim uslovima. PTZ kamera je sertifikovana za rad na temperaturama između -40°C i +70°C.

MPXL linija je sertifikovana za upotrebu u zonama opasnosti, i to zonama 1 i 2, grupi IIC (gas), zonama 21 i 22 i grupi IIIC (prašina).

MAXIMUS MPXL SERIJA 2 se, pomoću ONVIF Profile Q, S i T protokola, može integrisati u naprednije video sisteme.

Kao i sve kamere iz linije MAXIMUS SERIJE 2, MPXL se takođe može geolocirati na mapama da bi podržao GeoMove i GeoMove&Track funkcije.

GeoMove funkcija je veoma korisna u perimeter surveillance system i za nadzor saobraćaja u lukama, jer daje mogućnost da locirate svaku metu preko geografskih koordinata, čak i u uslovima loše vidljivosti ili na otvorenom moru.

MLX LED svetiljke se savršeno integrišu u aplikacije za spoljašjni/unutrašnji video nadzor ili sisteme za nadzor procesa, dajući optimalno osvetljenje područja i jasnu vidljivost u uslovima kada je osvetljenje loše i tokom noći.

Modeli sa 850nm IR ili belom svetlošću se mogu upotrebljavati u kombinaciji sa kamerama za nadzor ili za opšte osvetljenje.

Udaljenost sa koje može da se gleda je do 125m. “LED kontrola potrošnje“ omogućava da svetiljka izdrži visoke temperature i da omogući ispravan rad LED dioda tokom životnog veka proizvoda.

Njihova konstrukcija je u potpunosti napravljena od nerđajućeg čelika AISI316, koji ima maksimalnu izdržljivost u korozivnom okruženju.

MLX svetiljke su lagane i kompaktne pa se veličinom dobro uklapaju u skučene prostore. Brzo i lako se instaliraju zahvaljujući nosaču koji se uz njih isporučuje.

Pogodne su za montažu na zidove, plafone ili parapete, zavisno od potrebe.

MLX linija je sertifikovana za upotrebu u zonama opasnosti, zonama 1 i 2, grupi IIB (gas), zonama 21 i 22, grupi IIIC (prašina).

Takođe poseduje sertifikat Lloyd’s Register Type Approval System Test Specification No. 1, pa se može koristiti u pomorskim i kopnenim aplikacijama.

EVOKS d.o.o.
Ustanička 189/II/3A
11 050 Beograd, Srbija
office@evoks.co.rs
www.evoks.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti