MILJAMA ISPRED - Alumil gradi savršenstvo svaki dan

Komentari: 0

Formula uspeha kompanije ALUMIL ogleda se u avangardnoj viziji menadžmenta o razvoju kompanije, kao i zaposlenima koji svojim posvećenim pristupom poslu doprinose ostvarenju te vizije.

Već 30 godina Alumil uspešno gradi svoj put.

Rezultat toga jeste liderska pozicija u regionu u oblasti aluminijumskih sistema koji se koriste u visokogradnji i niskogradnji.

Izdvaja se učešće u arhitektonsko-urbanističkim kompleksima kao što je Beograd na vodi kao i rekonstrukcije turističkih objekata, obrazovnih ustanova i kliničko-bolničkih centara. 

Jedna od interesantnijih rekonstrukcija je hotel Moskva u Beogradu, jer je u pitanju spomenik kulture iz doba secesije.

Aluminijumski sistemi su širok pojam koji može da obuhvata različite elemente konstrukcije kao što su prozori, vrata, fasade ili svetlarnici. Napredak u tehnologiji i stalna istraživanja doveli su do proizvodnje aluminijumskih okvira sa vrlo visokom termičkom izolacijom pogodnom čak i za visokoenergetski efikasne pasivne kuće.

Aktuelni trend u arhitekturi trenutno je minimalistički dizajn i veliki otvori koj omogućavaju ulaz više prirodne svetlosti i time poboljšavaju kvalitet života.

Proizvode iz Alumil asortimana odlikuju, u prvom redu, sklad sofisticiranog dizajna i tehničkih performansi. Koncipirani su tako da mogu da odgovore na različite potrebe ljudi, kao i da budu primenljivi u raznim projektima, pa i u onim koji su oblikovno i statički najzahtevniji.

Takođe, Alumil ima široku ponudu u pogledu boja, završne obrade i dizajna. Pored najpopularnijeg procesa bojenja, elektrostatičkog bojenja, poznatog i kao praškasti premaz/plastifikacija koji nudi izuzetno širok raspon boja i tekstura, u ponudi su i eloksaža i sublimacija koja je odlično rešenje za tradicionalne kuće, jer pruža vrlo efektan stil drveta u kombinaciji sa funkcionalnošću i trajnošću aluminijuma.

Prilikom odabira sistema stolarije koji korisnik želi da primeni, postoje tri važna faktora o kojima mora da se vodi računa, a to su širine raspona, raspoloživog unutrašnjeg prostora i performanse prozora.

Konceptualno gledano, postoje okretno/nagibni prozori, klizni - podizno/klizni prozori i harmonika vrata. 

Okretno/nagibni prozori pružaju odličan nivo termičke izolacije, zvučne izolacije i nepropustljivost prema vazduhu i vodi. Klizni prozori i vrata će zadovoljiti potrebe u slučaju da su širine raspona veće od 2 m.

Takođe, za velike raspone preporučuje se tehnološki vrhunski podizno - klizni sistem koji je mnogo lakši za otvaranje i pruža savršeno dihotvanje i vodonepropustljivost. 

Pored standardnih tipologija postoji i ugaona opcija bez stuba, kao i opcija klizanja u zid („Džep“) 

Alumil nudi i sistem harmonika vrata do visine 4 m i širine polja 1,5 m. 

Aluminijumski sistemi za izradu fasada (zid zavesa) dele se u tri grupe: klasični, strukturalni i polustrukturalni, kao i kombinacija navedenih. ALUMIL-ovi arhitektonski sistemi fasada koji se koriste u velikim projektima širom sveta, uključuju zahtevne konstrukcije sa velikim rasponima i velikim staklenim površinama i pružaju energetski efikasnu zaštitu sa visokom termičkom izolacijom.

Veoma značajnu ulogu kod aluminijumskih prozora i vrata ima i okov, a tu podrazumevamo šarke, sisteme makaza za pokretanje krila, kao i mehanizme za zaključavanje. U zavisnosti od težine i namene krila dimenzioniše se broj i tip okova. 

Najbolji pratilac aluminijumskih prozorskih sistema su aluminijumske roletne koje su zbog svojih mehaničkih svojstava manje podložne deformacijama tokom vremena.

Aluminijumskim roletnama moguće je savladati raspon do 6 m širine, a postoji mogućnost pomeranja na elektropogon, sa kontrolom putem zidnog prekidača ili daljinskog upravljača.

Cenovno, aluminijumski sistemi ne spadaju u najjeftinji odabir, međutim uz primenu visoko razvijenih softvera za proračun i optimizaciju materijala, na osnovu zakonski propisanih parametara za određenu klimatsku zonu, moguće je odabrati aluminijumsku stolariju koja ce pružiti odlične termičko-fizičke performanse uz optimalnu cenu.

Aluminijumska stolarija ne zahteva specijalno održavanje i to je jedna od prednosti. Pravilan proces završne obrade je najbolja prevencija od oštećenja boje ili stvaranja korozije.

ALUMIL arhitektonski sistemi testirani su i sertifikovani od strane međunarodno akreditovanih instituta.

Za sve dodatne informacije posetite našu web stranicu na www.alumil.com ili nas posetite u našem izložbenom salonu na Novom Beogradu, Bulevar Milutina Milankovića 11b.


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti