Mehanička optimizacija mašina i opreme u metalnoj industriji

Komentari: 0

Efikasnost vašeg proizvodnog postrojenja ogleda se u kontroli i upravljanju optimizacijom mašina i opreme, gde je pored softverske tačnosti, podjednako važna i njena mehanička ispravnost.

Razvoj i napredak metalne industrije danas je postao nezamisliv bez savremenih CNC mašina. CNC mašine nalaze veoma široku primenui na svim drugim poljima industrije, kao što su obrada drveta, plastike, kamena, staklai slično.

Bez obzira o kojoj je industriji reč, sa ovom vrstom tehnologije proizvođaču je značajno olakšan put od ideje do proizvoda. Po principu kompjuterski zadatog modela, mašina se kreće prateći zadate koordinate, a krajnji cilj je proizvod dobijen po tačno utvrđenoj specifikaciji.

Za obradu laganih i teških metala koriste se CNC ruteri, glodalice i strugovi. Glodalice i strugovi su teške i masivne mašine koje se koriste u velikim fabričkim pogonima za masovnu serijsku proizvodnju, pa ove mašine obično rade 24 sata dnevno. O tome koliko je za proizvodnju važno da se one konstantno održavaju u ispravnom stanju, ne treba posebno govoriti.

U današnjem poslovnom okruženju savremene metalne industrije, efikasno upravljanje mašinama i opremom tokom čitavog njihovog životnog ciklusa od velike je važnosti za konačan proizvodni uspeh jednog preduzeća.

Maksimizujte mehaničke performanse mašina i opreme

Znamo da svet ide napred zahvaljujući ležajevima. Svaka mašina, pa tako i cela proizvodnja, pokreće se pomoću ležajeva, a kada oni stanu – stalo je sve.

Mehanička optimizacija mašina i opreme u metalnoj industriji ogleda se pre svega u kontroli i redovnom održavanju ležajeva, zaptivki, proizvoda za prenos snage, kao i u redovnom i adekvatnom sistemu za podmazivanje.

Iz tog razloga industrija treba da prati tehnologiju izrade ležajeva, naročito nova i inovativna rešenja, jer tokom svake faze životnog ciklusa mašina i opreme, ležajev i nove generacije pomažu korisnicima da optimizuju konstrukciju i performanse mašina, smanje potrošnju energijei snize ukupne troškove vlasništva.

Kao svetski lider i inovator na polju tehnologije ležajeva već više od 100 godina, SKF poseduje jedinstveno znanje rotacione opreme i međusobne povezanosti mašinskih komponenti i industrijskih procesa u svim značajnijim industrijama širom sveta.

Ovo znanje u kombinaciji sa sistemom za podmazivanje, linearnom tehnikom,održavanjem mašinerije, mehatronikom i servisom, nudi stvarna rešenja koja će vam pomoći da maksimizujete mehaničke performanse tokom čitavog životnog ciklusa mašina i opreme.Ispravni i kvalitetni ležajevi mogu da produže životni ciklus opreme i povećaju vreme ispravnog rada.

U metalnoj industriji, mašine za rezanje metala zahtevaju visok stepen tačnosti rada. U tom smislu SKF super precizni ležajevi sa kosim dodirom se najviše primenjuju kod ovakvih mašina, ali i drugih alatnih mašina, štamparskih mašina, trkačkih automobila i sl, tj. tamo gde postoje vrlo visoki zahtevi u pogledu preciznosti, radne brzine, niske buke i vibracija, veće otpornosti na toplotu i slično.

Od prošle godine, SKF je u skladu sa Industrijom 4.0 uveo jednu značajnu novinu u proizvodnji svojih super preciznih ležajeva, a to je DMC kod. DMC kod (Data Matrix Code) je dvodimenzionalni bar-kod koji se sastoji od crnih i belih ćelija, i koji pohranjuje veću količinu podataka od običnog bar-koda.

Ovaj kod koristi se za praćenje mera kvaliteta i inspekciju u procesu proizvodnje, kao i za prikaz i štampanje podataka u finalnom koraku (oznake, tehnički izveštaj i sl.). Ovo predstavlja dodatnu vrednost za kupca, jer eliminiše ljudske greške kod manipulacije, kontrole i prilagođavanja ležajeva.

Pored super preciznih, SKF Explorer ležajevi nastali su kao odgovor na sve veće zahteve za performansama modernih mašina. Ovi ležajevi smanjuju uticaj na životnu sredinu, tako što omogućavaju smanjenje potrošnje kako maziva, tako i energije, a potom i potrebe za održavanjem, što značajno doprinosi povećanju produktivnosti.

Kako bi ispunila sve veće zahteve za smanjenjem trenja i potrošnjeenergije, ova kompanija je razvila i SKF energetski efikasnu (E2) seriju kotrljajućihležajeva. Ove ležajeve karakteriše momenat otporatrenja koji je najmanje 30% manji u poređenju sa standardnim SKF ležajem iste veličine.

Uz ovo, SKF je razvio jedinstvena i posebna rešenja za rad u uslovima loše podmazanosti. SKF hibridni ležajevi kombinuju čelične prstenove sa kotrljajnim elementima od silikon nitrida. Silikon nitrid je izuzetno tvrd, neprovodljiv materijal koji, osim svojih elektroizolacionih svojstava, nudi i brojne druge pogodnosti.

Ovi ležajevi rade na većim brzinama, otporniji su na štetna dejstva kontaminanata i traju daleko duže od ležajeva napravljenih isključivo od čelika.

SKF je jedina kompanija za proizvodnju ležajeva na svetu koja poseduje i kapacitete za proizvodnju zaptivki.

Zahvaljujući ovoj kompaniji, industrije širom sveta snabdevene su širokim asortimanom zaptivnih rešenja za rotacione i hidraulične primene. Inovativna SKF zaptivna rešenja pomažu korisnicima da povećaju produktivnost i pouzdanost procesa, kao i da smanje ukupne troškove.

Uz ovo, redovno održavanje mašina i opreme podrazumeva i sistem redovnog podmazivanja, kao i sistem zaštitnih premaza i smesa, osiguravanja i zaptivanja navoja i sl, za koje je svetski poznati brend Loctite bez premca na tržištu.

Efikasnost vašeg proizvodnog postrojenja ogleda se u kontroli i upravljanju optimizacijom mašina i opreme, gde je pored softverske tačnosti, podjednako važna i njena mehanička ispravnost.

SKF i LOCTITE proizvodi, kao i sve potrebne konsultantske usluge, dostupne su vam ukoliko kontaktirate njihovog najbližeg ovlašćenog distributera za teritoriju Srbije i Crne Gore – HandlerWest.

Za više informacija posetite e-lager.

HANDLER WEST DOO
Preševska 71/5
11050 Beograd
tel. +381 69 19 77 186
email. office@e-lager.rs
web. www.e-lager.rs


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti