Mali uređaj za veliko čišćenje - Comac Vispa XS

Komentari: 0

VISPA XS

U okviru industrije vezane za čišćenje objekata i poslovnih prostora, jedan od najvećih izazova je temeljno čišćenje malih prostora (malih hala, ili više odeljenja, kancelarija i sl.). Standardne mašine koje mogu da operu bilo koju vrstu industrijskih podova, su dosta gabaritne, pogotovo ako je reč o mašinama na baterijski pogon, pa one nisu adekvatno rešenje. 

Kompanija Comac iz Verone, strateški partner Tecon sistema u oblasti čišćenja, odnosno mašina za podove, prepoznala je ovu tržišnu nišu i konstruisala je najmanju mašinu za čišćenje podova na tržištu. Osim optimizovanih dimenzija, mašina bez problema može i cenovno da odgovori na potrebe tržišta, jer je njena cena znatno niža od standardnih mašina. 

Cenovno gledano, ovakva mašina bi mogla da se uporedi sa mašinama koje imaju samo glavu za čišćenje, bez mogućnosti usisavanja (tzv. single disc mašine), koje zahtevaju i upotrebu hidro usisivača, kako bi se pokupila preostala voda sa hemijskim preparatima koji se koriste u procesu čišćenja.

Za razliku od ovakvog rešenja, Vispa XS, ima integrisanu usisnu stopu iza glave za čišćenje, što je čini idealnom za čišćenje svih vrsta podova. 

Vispa XS je uređaj malih dimenzija i male težine, pogodan za upotrebu na terenu i za najmanje prostore kao što su male prodavnice, kancelarije, restorani - gde postoji puno nameštaja oko kojih je potrebno da se manevriše i zavlači ispod stolica, stolova, polica i sl. sa opcijom kretanja unazad. 

Inovativna rotirajuća disk četka opremljena je paraboličkom usisnom stopom koja kontinualno prati kretanje mašine u svim pravcima za gotovo idealne rezultate čišćenja i sušenja tretiranih podnih površina. Parabolička usisna stopa koja se rotira oko četke, omogućuje efekat sušenja poda iza tretirane podne površine u svim pravcima, čak i tokom kretanja unazad - što izuzima efekat klizavog poda. 

Pozicija četke omogućuje dosezanje krajnjeg bočnog položaja mašine, čime se omogućuje čišćenje ivica poda duž cokli zidova, što obezbeđuje higijenski tretman čišćenja za celu podnu površinu prostorija.

Litijumska baterija omogućuje neograničeno kretanje uređaja, brzo punjenje i to više puta u jednom danu bez memorijskog efekta baterije, bez efekta samopražnjenja, sa konstantnom snagom tokom celog procesa čišćenja bez pada intenziteta u radu.

Baterija je optimizovana tako da zadovolji dva uslova. Prvi je dovoljno dugačka autonomija, da mogu da se odrade i najteža čišćenja podova koji nisu redovno održavani, bez potrebe za dodatnim punjenjem, a drugi da kompletan uređaj ima što je moguće manju masu, kako bi bio lako prenosiv. 

Vispa XS se brzo i lako održava pa je čak i za rukovaoce bez iskustva potrebno malo vremena za njeno čišćenje po završenom poslu. Dopunjavanje čistom vodom i uklanjanje prljave vode ne iziskuje vreme, kao ni čišćenje filtera, usisnog creva i usisne stope što omogućuje kontinualni rad i brzu upotrebu kada je to potrebno.

Materijali kao što su aluminijum od koga je sastavljena osnova i vertikalna drška omogućavaju malu težinu uređaja od 20 kg, što osigurava da se mašina lako i bezbedno transportuje. Ručku sa komandom na vrhu je moguće oboriti u paralelni položaj sa uređajem, što omogućuje da ona zauzima malo prostora kada se iz tog položaja uspravi pa je moguće odlaganje u male ormane ili ostave.

Vispa XS poseduje ECOMOD sistem koji omogućuje:

- Malu potrošnju vode

- Smanjenu potrošnju hemijskih proizvoda

- Smanjenu potrošnju energije

- Nizak nivo buke

Ove performanse omogućuju korišćenje ovog uređaja i u uslovima kao što su bolničke i hotelske sobe, restorani gde je nophodno zadržati nizak nivo buke i efikasnost u radu. Takođe je zbog lake i brze upotrebe pogodan za hitne intervencije.

Testiranju uređaja, na test poligonu u fabrici, prisustvovali su i predstavnici Tecon sistema, kako bi se proverili određeni parametri rada koji su prisutni u primeni uređaja, u našoj i zemljama u okruženju.

Mašina je prvi put predstavljena na sajmu mašina i opreme za čišćenje „Cleaning“ u Veroni, prošle godine, a prvi uređaji su pušteni u rad, u Srbiji, početkom 2018. Informacije dobijene sa terena, od strane partnera Tecon sistema koji ove mašine koriste u profesionalnom radu, daleko nadmašuju preliminarna očekivanja - tako da su prognoze da će ovaj model u ovoj i narednoj godini, biti najzastupljeniji od svih modela uređaja za čišćenje koje Tecon sistem ima u svojoj paleti proizvoda za profesionalno čišćenje podova. 

Detaljnije informacije na:
TECON Sistem d.o.o.
Antifašističke borbe 21 b
11070 N. Beograd, Srbija
tel/fax: + 381 11 301 78 74, 311 66 50
e-mail: office@tecon.rs
www.tecon.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti