LG više neće proizvoditi mobilne telefone

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Očekuje se da će južnokorejska kompanija LG zvanično objaviti da se konačno oprašta od tržišta mobilnih telefona.

Brend, koji je već duži niz godina pokretačka snaga napretka u industriji pametnih telefona (LG je napravio neke zaista revolucionarne modele), poslednjih godina doživljava nezaustavljiv pad tržišnog udela.

Danas manje od dva odsto korisnika ima LG telefone.

Iako je novi izvršni direktor kompanije LG najavio prošlog januara da će njihovi pametni telefoni kompaniji ponovo doneti profit do 2021. godine, to se nije dogodilo.

LG je u poslednjih pet godina na pametnim telefonima napravio gubitak od oko četiri milijarde evra, a zahvaljujući meteorskom porastu kineske konkurencije pao je sa nekada stabilnog plasmana između četvrtog i šestog na rep liste najvećih proizvođača pametnih telefona .

Ranije ove godine, LG je počeo da traži kupca za svoj mobilni odeljenje. Nemački proizvođač automobila Volksvagen je pomenut među potencijalnim kandidatima za to. Ali kako ove nedelje do sada nije postignut dogovor, južnokorejski mediji već su izvestili da se LG priprema da prizna poraz.

U ponedeljak će kompanija najverovatnije najaviti oproštaj od tržišta pametnih telefona, navodi The Korea Times.

LG je na medijski izveštaj odgovorio objasnivši da je sve moguće, ali nije negirao navode da se era LG pametnih telefona bliži kraju.

Čak i ako LG zaista završi ovu priču, to neće predstavljati katastrofu za kompaniju.

Naime, LG bukvalno blista u drugim oblastima, pre svega svojim televizorima koji su među najboljima na svetu, a bela tehnika se dobro prodaje.

Na štetu povećane domaće prodaje elektronike, kao i LG-jevog ulaska u industriju električnih vozila, cena LG-ove akcije porasla je više od 300 procenata u poslednjih godinu dana.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti