Konkurs za izbor najboljih kompanija na Zapadnom Balkanu

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pozvao je kompanije da učestvuju na Otvorenom regionalnom takmičenju za izbor najboljih firmi na Zapadnom Balkanu.

Konkurs je otvoren do 15. februara, a nagrade će biti dodeljene u šest kategorija i to: Vodeći investitor, Najbolji izvoznik, Šampion zaštite životne sredine, Digitalni šampion, Uspešan dobavljač u regionalnom lancu, Najinovativnija kompanija. Dodela priznanja planirana je u Skoplju 29. marta 2023.

Otvoreni poziv za učešće na regionalnom takmičenju KIF ZB 6 - zajednička regionalna privredna komora koja okuplja i zastupa interese više od 350.000 kompanija Zapadnog Balkana, raspisala je uz podršku Evropske komisije, povodom pet godina od uspostavljanja Zajedničkog regionalnog tržišta.

U Skoplju će biti dodeljena ukupno 21 nagrada. U kategoriji vodeći investitor u ekonomijama Zapadnog Balkana biće dodeljena jedna nagrada, za kompaniju sa najvećim rastom izvoza u regionu u 2022. predviđeno je šest priznanja (jedno po ekonomiji), koliko i za šampione zaštite životne sredine i digitalne šampione na Zapadnom Balkanu.

Nagradu uspešan dobavljač u regionalnom lancu poneće jedna kompanija, kao i nagradu najinovativnija kompanija na Zapadnom Balkanu.

Kompanije koje budu nagrađene u okviru prvog regionalnog takmičenja imaće mogućnost da dodatno promovišu svoju robu, usluge i poslovanje, kao i priliku da učestvuju u projektima i obukama koje organizuje KIF ZB 6.

Ovo takmičenje je i podsticaj svim kompanijama da unapređuju performanse poslovanja.

Kriterijumi za izbor pobednika, formular za prijavu i više informacija o takmičenju nalazi se na linku

Stručna komisija koju čine predstavnici privrednih komora Zapadnog Balkana i Sekreterijata KIF ZB 6 razmotriće prijave kandidata i izabrati najbolje kompanije u regionu u navedenim kategorijama.

Rok za podnošenje prijava je 15. februar 2023. godine do 16 časova.

Tokom nekoliko veoma turbulentnih godina u globalnoj privredi, kompanije sa Zapadnog Balkana prevazilazile su izazove, suočavale se sa kriznim situacijama i uspešno reagovale na probleme održavajući poslovanje, konkurentnost i zaposlene.

Velika podrška kompanijama stiže i iz KIF-a, a glavne aktivnosti ove regionalne komore usmerene su na povezivanje poslovne zajednice regiona, uključivanje regionalnih ekonomija u jedinstveno tržište EU, pojednostavljenje procedura i unapređenje poslovanja i konkurentnosti firmi, povezivanje sa partnerima i investitorima, predlaganje inicijativa za bolji poslovni ambijent u regionu i podsticanje dijaloga sa regionalnim vladama i zvaničnicima EU.

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti