Kompanija Le Belier najavila novu zelenu strategiju poslovanja kojom se ide u korak sa globalnom zelenom transformacijom

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kompanija Le Belier organizovala je "BE Green" akciju, kojom je zasađeno 30 stabala crnog bora na potezu kod restorana Lovac u Kikindi.

Simboličnom akcijom sadnje, najavljena je nova zelena strategija poslovanja kojom kompanija ide u korak sa globalnom zelenom transformacijom.

Zelenom strategijom, kompanija Le Belier obavezala se da će do 2030. godine smanjiti emisiju CO2 za 50 procenata:

- Mi smo livnica aluminijuma, a potreba za delovima od aluminijuma u automobilskoj industriji raste na svetskom nivou i to su jako dobre vesti za Kikindu i naše zaposlene, zato što ćemo porastom potreba otvarati i nova radna mesta.

Mi trenutno razvijamo projekte za velike kompanije kao što su Micubiši, Porše, Audi na taj način što će se sve tri aktivnosti razvijati upravo u Kikindi, to podrazumeva livenje, mašinsku obradu i montažu.

Sledeće godine nas očekuje proslava 20 godina naše kompanije u Kikindi, smatram da smo dokazali da smo stabilan pertner lokalnoj zajednici - poručio je Paskal Marmoa, direktor kompanije Le Belier u Kikindi.

- Mi spadamo u red onih sredina sa najmanjim procentom pošumljenosti i svaka aktivnost koju sprovodi Grad, pogotovo druge institucije i privredna društva, u cilju smanjenja tog neslavnog rezultata, od velikog je značaja.

Ono što će se dešavati u privredi, ne samo na globalnom nivou, nego će to stići i do nas, jeste tranzicija ekonomije, koja će napraviti veliki zaokret ka zelenoj ekonomiji jer se već sada dešava da mnogo veliki dobavljači, pogotovo u automobilskoj industriji, zahtevaju određeni broj sertifikata.

To je nešto što je neminovno, pogotovo u sadašnjim vremenima kada vidimo da je energetska zavisnost globalni problem, tako da će okretanje ka zelenoj ekonomiji uskoro osetiti i naši privrednici - dodao je Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti