Kompanija HSTec – poverenje i kvalitet

Komentari: 0

HSTec je inovativna razvojno-proizvodna kompanija sa dugogodišnjim iskustvom na području visoko-brzinskih motorvretena, industrijske automatizacije i robotike.

Koncept razvoja proizvoda temelji se na principima otvorene inovacije i prototipne specijalne proizvodnje.

Posebna važnost se pridaje stalnom usavršavanju i usvajanju novih tehnologija,kao i saradnji sa naučno-istraživačkim institucijama.

Osnivanje kompanije godine 1997. je ostvareno u saradnji sa nemačkom kompanijom Bosch-Rexroth (prethodno zvanom INDRAMAT), svetski renomiranom kompanijom u proizvodnji elektromotornih pogona i kompanijom SAS Zadar, poznatom u proizvodnji specijalnih alatnih mašina i sistema.

HSTec nudi široku paletu specijalnih motorvretena, direktno pogonjenih jedinki, specijalnih obradnih i montažnih mašina, te implementaciju robotskih ćelija za razne aplikacije.

Fleksibilni tim vrhunskih stručnjaka mašinske i elektrotehničke struke, kontinuirano pokreće razvoj novih proizvoda i nudi kreativna i sveobuhvatna rešenja na području industrijske automatizacije.

U HSTec-u se posebno ističe usmerenost na potrebe i zadovoljstvo kupaca, uvođenje novih tehnologija i ostvarivanje najviših standarda struke u izvršenju i dokumentaciji projekata, te širenje na nova tržišta i stvaranje novih proizvoda i usluga.

Kompanija primjenjuje i kontinuirano poboljšava delotvornost sistema upravljanja kvalitetom, temeljenog na zahtevima međunarodne norme ISO 9001:2015. Kvalitet poslovanja, efikansija povezanost delova i nadzor nad poslovnim procesima su ostvareni pomoću ERP-PLM poslovnog informacionog sistema.

Dugoročna vizija kompanije usmerena je prema doprinosu novom konceptu razvoja Industrije 4.0 na globalnom nivou, čija je težnja stvaranje pametnih proizvoda i fabrika, integracijom ICT tehnologije i digitalizacijom različitih senzorskih sistema kao put ka poboljšanju kvaliteta i efikasnosti proizvodnih procesa.

HSTec izvozi oko 70% svojih proizvoda i usluga na zahtevna svetska tržišta, a najvećim delom unutar Europske unije.

Među referencama se posebno ističu: KADIA Produktion, BOSCH REXROTH Group, KOLB Design Technology, ELB-SCHLIFF Wekzeugmaschinen, SW, MAUSER-WERKE, HAINBUCH, OMCO Group, DITTELMARPOSS Group, MWA Werkzeugmaschinen, SEMA Maschinenbau, LERINC Werkzeugmaschinen, NOVEM Car Interior Design, Hellmerich Precision Components, Dynomax, Mollart, UNIOR, AD PLASTIK, LTH Castings, KONČAR.

HSTec zastupa svetski poznate kompanije iz oblasti automatizacije i pogonske tehnike:

 Balluff – elektronski i elektromehanički, rotirajući i linearni merni senzori

 Hofmann – uređaji za balansiranje i nadzor vibracija

 Rexroth Bosch – servomotori, regulisani pogoni i upravljanja

 Alpha Wittenstein – zupčani prenosnici, elektromehanički pogonski sistemi

 Mitutoyo – merni uređaji

Glavne grupe proizvoda kompanije HSTec su:

HSM – Visoko brzinska motorvretena za zahtevne aplikacije brušenja, glodanja, bušenja, tokarenja. Prema potrebama kupca oblikujemo dimenzije, definišemo obrtni moment i broj okretaja, te sve ostale funkcionalnosti poput sistema za stezanje i prihvatanje alata, vrstu uležištenja i podmazivanja, tip davača položaja i brzine.

Specijalne direktno pogonjene jedinke predstavljaju podgrupu linije proizvoda HSM. Dizajnirane su za optimalno izvođenje i prilagođene specijalnim aplikacijama.

Mogućnosti dizajna i vrste pogona su brojne: linearne pogonske jedinke, dvoosne glave za obradu glodanjem, ugradbeni «torque» motori sa integrisanim senzorima sile, direktno pogonjeni zakretni stolovi, i slično.
HSK - HSK linija proizvoda predstavlja komponente obradnih mašina, kao što su specijalne stezne naprave, obradne jedinke i viševretene glave.

Naše kompetencije i dugogodišnje iskustvo su temelj za razvoj inovativnih koncepata prema potrebama kupca.

HSW – Specijalne mašine i uređaji za različite namene i industrije. HSTec nudi specijalne mašine i uređaje, te implementaciju i integraciju u proizvodne procese. 

Stručnost i znanje našeg tima garantuje optimalna rešenja razvoja, projektovanja, proizvodnje, kao i automatizacije i prilagođavanja softverskih rešenja gotovog proizvoda. Iz naše ponude izdvajamo automatske montažne i merne mašine, specijalne obradne mašine, mašine za kontrolu proizvoda i proizvodnih procesa.

HSR - Robotska automatizacija proizvodnih procesa. Nudimo prilagođena rešenja implementacije robotskih sistema i ćelija za tehnološke procese: servisiranje mašina, rukovanje, obrade (glodanje, brušenje, poliranje), zavarivački i procese livenja.

Za sve naše ćelije vrede visoki sigurnosni standardi prema važećim normama.

Razvoj i projektovanje

Naš razvojni tim inženjera mašinstva i elektrotehnike nudi napredna rešenja prema zahtevima kupaca, savetuje, unapređuje i automatizuje proizvodne procese u raznim industrijama. 

Znanjem i iskustvom sudelujemo u novom konceptu razvoja inteligentnih i umreženih sistema, stvarajući pametne proizvode.

Integracijom senzorske i ICT tehnologije, elektronskih sistema za nadzor i prikupljanje podataka (data logger), digitalizacijom i primenom vizuelnih sistema, razvijamo visoko tehnološke i inovativne pogonske sisteme, specijalne obradne i montažne mašine, kao i robotske ćelije.

Proizvodnja, montaža i ispitivanje

Naša proizvodna linija se sastoji od visokopreciznih horizontalnih i vertikalnih obradnih centara, CNC tokarilica, glodalica, vrhunskih brusilica za plansko i kružno brušenje, te koordinatnih mernih mašina. Nove tehnologije modernih mašina, klimatizovani prostori i kontrolisani uslovi rada, omogućuju visokopreciznu izradu i vrhunski kvalitet proizvoda.

U našem odeljku montaže i ispitivanja proizvoda, koriste se visokotehnološki ispitni uređaji i oprema, ispitne stanice za balansiranje, visokofrekventni regulatori, kao i razne namenske ispitne ćelije.

Servis i popravka vretena

Pored osnovnog poslovanja razvoja i proizvodnje inovativnih proizvoda, HSTec se razvio u regionalnog lidera za usluge servisiranja, popravke i optimizacije motorvretena.

HSTec-ov specijalizovani odeljak za servis i popravku, nudi usluge servisiranja motorvretena, te pruža kupcima savetovanje i praćenje proizvoda kroz ceo životni ciklus.

Osim toga, nudimo popravke, rekonstrukciju i optimizaciju motorvretena i radnih vretena svih ostalih svetskih proizvođača. 

Odeljak je opremljen modernom mašinom za lasersko navarivanje za popravku oštećenih pozicija, raznim ispitno-dijagnostičkim uređajima za analizu vibracija vretena, za visokonaponska ispitivanja izolacije statorskih namotaja, te za ispitivanje ispravnosti različitih vrsta senzora.

Dugogodišnje iskustvo, stručnost naših zaposlenih i opremljenost najsavremenijim uređajima i mašinama, oblikovalo nas je u regionalnog lidera za servis i popravke vretena.

HIGH SPEED TECHNIQUE
HSTEC d.d.
Zagrebačka 100
HR-23000 Zadar
T.+385 23 205 405
www.hstec.hr
info@hstec.hr

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti