Kina pokreće više mera za promovisanje potrošnje i podsticanje investicija

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kina obećava da će pokrenuti više mera za promovisanje potrošnje i podsticanje investicija kako bi ubrzala svoj ekonomski oporavak, rekao je glavni ekonomski planer zemlje na konferenciji za novinare u ponedeljak.

"Uprkos glavnim ekonomskim pokazateljima koji pokazuju pozitivne promene, domaći ekonomski oporavak ostaje krhak i nalazi se u kritičnoj fazi", rekla je Meng Vei, portparolka Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine.

Kineska ekonomija je u avgustu pokazala znake oporavka sa boljom industrijskom proizvodnjom i maloprodajom nego što se očekivalo.

Prodaja automobila u avgustu porasla je za 32,1 odsto u odnosu na prošlu godinu, pokazuju zvanični podaci.

Komisija će, po njenim rečima, nastaviti da promoviše visokokvalitetan razvoj industrije novih energetskih vozila (NEV), uključujući unapređenje uredbi, industrijske strukture, konkurentnosti i globalne saradnje.

Kineski državni savet je krajem juna najavio 300 milijardi juana (43 milijarde dolara) finansijskih instrumenata koji su podržani politikom i koji su orijentisani na razvoj konkretnih projekata.

Krajem avgusta, Kina je najavila još 300 milijardi juana u kvotama za infrastrukturnu potrošnju i ulaganja banaka za dalje stimulisanje privrede.

 

Izvor: BETA

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti