Izgradnja prve fabrike za preradu otpadnih voda započeće krajem leta ove godine

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Izgradnja prve fabrike za preradu otpadnih voda započeće već krajem leta ove godine, a izgradnjom svih pet fabrika biće pokriven čitav Beograd, tako da se otpadne vode više neće direktno izlivati u naše reke – rekla je zamenica gradonačlenika Beograda Vesna Vidović.

Ona je prilikom učešća u akciji čišćenja savskog priobalja povodom Međunarodnog dana reke Save, koji se obeležava 1. juna, rekla da Beograd, iako veliki evropski grad, nema nijednu fabriku za preradu otpadnih voda.

Direktor JVP Srbijavode Goran Puzović precizirao je da akcija obuhvata čišćenje lokacije na i oko Čukaričkog rukavca, te je pozvao sve građane dobre volje da se priključe.

- Jedan od posebnih ciljeva ove akcije jeste pravilno postupanje sa otpadom jer će prikupljen otpad biti adekvatno razvrstan, odložen i recikliran ili kompostiran - istakao je Goran Puzović.

On je naglasio da će za Međunarodni dan reke Save biti organizovan niz edukativnih radionica, sportskih aktivnosti, onlajn platforma o očuvanju reka, a sve će biti prilagođeno deci različitih uzrasta.

Deca vrtićkog uzrasta i mlađih razreda osnovne škole imaju priliku da na zanimljiv način uče o bitnim pojmovima kao što su reke, poplave, zagađenje, otpad i reciklaža.

Međunarodni dan reke Save se obeležava svake godine 1. juna, s ciljem da se promoviše značaj ove reke za sve zemlje u njenom slivu.

Naša zemlja je ravnopravni član i potpisnica Međunarodne komisije za sliv reke Save (ISRBC), a JVP Srbijavode aktivno učestvuju u radu ove komisije u svim ekspertskim grupama.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti