Interkonekcijom na mrežu Ćinghai-Sizang prenosi se preko 20 milijardi kWh električne energije

Komentari: 0
Fotografija od: Pixabay.com

Projekat interkonekcije na mrežu Ćinghai-Sizang radio je bezbedno više od 12 godina, sa kumulativnim prenosom energije od više od 20 milijardi kWh, saopštila je prošle sedmice državna elektroenergetska kompanija Ćinghai.

Ovaj projekat povezuje Sining, glavni grad severozapadne kineske provincije Ćinghaj, sa Lasom, glavnim gradom susednog autonomnog regiona Ćizang.

Kako piše Sinhua, od početka njegovog rada 2011. godine, preko 11,3 milijarde kWh električne energije je preneto u Sizang iz Ćinghaja, dok je 8,7 milijardi kWh električne energije poslato u Ćinghaj iz Sizanga.

Integracijom električne mreže u Sizangu sa nacionalnom mrežom, projekat interkonekcije na mrežu Ćinghai-Sizang mogao bi da prenese električnu energiju u Sizang kako bi se ublažile nestašice struje tokom sušne sezone u zimskom i prolećnom periodu.

U međuvremenu, tokom kišne sezone u leto i jesen, projekat je u stanju da prenese višak hidroelektrične energije od Sizanga do Ćinghaja za potrošnju.

Prenošena električna energija kroz projekat je pokazala konstantan rast tokom godina, sa 650 miliona kWh u 2012. na 2,8 milijardi kWh u 2023. godini.

Stope rasta potrošnje električne energije u Sizangu godinama su među najvišima u Kini. Obim potrošnje električne energije u regionu povećan je sa 2,89 milijardi kWh u 2012. na 11,98 milijardi kwh u 2022, prenosi Sinhua.

 

Izvor: BETA

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti