GEFCO obeležava 30 godina ekspertize u korišćenju povratne ambalaže u lancu snabdevanja

Komentari: 0

Kompanija GEFCO već 30 godina upotrebljava rešenja za povratnu i održivu ambalažuu transportu komponenata vodećih avio i auto proizvođača. Za više od 2000 korisnika, kompanija svakodnevno širom Evrope organizuje logistička i transportna rešenja 130.000 ambalažnih jednica iz 26 centara u cilju očuvanja ekosistema.

Zahvaljujući ovimekološkim rešenjima, smanjena je količina nepovratne ambalaže na tržištu, kao i broj kamiona na putevima, dok je istovremeno ostvarena veća nosivost, imajući u vidu da je većina GEFCO ambalažnih jedinica sklopiva. Istovremeno, sva oštećena GEFCO ambalaža se 100 odsto reciklira.

Kompletno upravljanje ambalažom kroz lanac snabdevanja

U okruženju koje se brzo razvija, mnogi proizvođači žele da se usmere na svoj osnovni biznis, teupravljanje ambalažom prepuštaju eksternim kompanijama.

Nakon što se još 1989. godine vodeći proizvođač automobila odlučio na takav korak, jedan proizvođač premium automobila je 2014. godine poverio kompaniji GEFCO upravljanje lancem snabdevanja paketa povratne ambalažeza sve svoje fabrike i direktne dobavljače na globalnom nivou.

Nedavno je vodeća avio kompanija nagradila GEFCO dugoročnim ugovorom, kako bi Grupa podržala njenu tranziciju ka održivom lancu snabdevanja kroz povratnu ambalažu.

Sebastijan Rože, menadžer sektora za rešenja povratne ambalaže u kompaniji GEFCO, izjavio je: „Naš asortiman povratne ambalaže dizajniranje tako da omogući najbolju zaštitu proizvoda naših klijenata i istovremeno optimizujestopu utovara kamiona, proizvodnje i skladištenja. Kako se naši klijenti suočavaju sa sve većom konkurencijom na tržištu, mi im omogućavamo da unaprede svoje lance snabdevanja i značajno povećaju profitabilnost“.

Osim jedinstvene ekspertize koju GEFCO nudi u upravljanju ambalažom, vodeći proizvođači takođe mogu imati koristi od velikog broja obučenih revizora koji mogu da izvrše reviziju opreme i pruže bolji uvid u lance snabdevanja klijenatai način njihove optimizacije.

Revizori, koji su locirani širom GEFCO mreže u Evropi, mogu da pruže korisnicima ličnu obuku i na taj način ih osposobe da prate svaki korak upravljanja ambalažom, uključujući naručivanje, zakazivanje slanja pošiljki, praćenje kretanja i fakturisanje.

U cilju dodatnog poboljšanja procesa u lancu snabdevanja, kompanija GEFCO je razvila IT sistem pod nazivom NETBOX koji omogućava praćenje aktivnosti u realnom vremenu.

Na osnovu podataka u ovom sistemu, svakog trenutkase mogu izmeniti lokacija i kretanje ambalažnih jedinica u skladu sa potrebama, što omogućava pružanje pametnih i fleksibilnih rešenja klijentima.

Ovaj softver daje pouzdane informacije i obezbeđuje značajne uštede u lancu snabdevanja za održiviji model transporta.

„Ja sam zaista ubeđen da GEFCO rešenja za povratnu ambalažu donose jedinstvenu dodatu vrednost tržištu, posebno proizvođačima koji traže pametna rešenja kako bi njihov lanac snabdevanja bio ekološki prihvatljiviji. Za sve njih, naša globalna mreža i nenadmašna stručnost u pružanju složenih multimodalnih rešenja zaista može da dovede do značajnog unapređenja njihove pozicije u tržišnoj utakmici”, zaključuje Sebastijan Rože.

GEFCO GRUPA

GEFCO je svetski lider u kompleksnim rešenjima u lancu snabdevanja i evropski lider u u oblasti autologistike. Zahvaljujući stručnom iskustvu dugom 70 godina i broju od 13.000 zaposlenih, GEFCO razvija pametna, fleksibilna rešenja koja će odgovoriti na najsloženije izazove u lancu snabdevanja u svim industrijskim sektorima.

Kompanija GEFCO ima jaku globalnu mrežu partnera – prisutna je u 47 zemalja i pokriva 300 destinacija širom sveta. Grupa je u 2018. godini ostvarila prihod od 4,6 milijardi evra.

www.gefco.net

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti