Frigel svetski lider u procesnom hlađenju i temperaturnoj kontroli

Komentari: 0

Inovativni ECODRY SYSTEM 4.0 - sinhronizovano procesno hlađenje u industriji prerade predmeta od plastičnih masa

Frigel je jedan od prvih proizvođača koji vam predstavlja Ecodry system u industriji plastike. Revolucionarni koncept integriše uređaje za hlađenje alata visokih performansi (Microgel) spojenih za svaki alat u zatvorenom krugu adiabatskog centralnog Sistema (Ecodry), koji vrši hlađenje ostalih delova u proizvodnji.

Microgelovi su kompaktni uređaji specijalno dizajnirani da smanje vreme hlađenja u aplikaciji brizganja.

U jednoj mašini napravljena je kombinacija vodeno-hlađenog čilera sa jednom ili dve buster pumpe i visoko preciznog temperaturnog kontrolera.

U poslednje dve decenije ova tehnnologija je promenila pristup hlađenju i temperiranju alata u zavisnosti od potreba proizvodnje.

Kao rezultat, ovakvo tehnološko rešenje povećava produktivnost, drastično smanjuje troškove i smanjuje negativan uticaj koji rashladni sistemi mogu imati na životnu sredinu.

Možemo se pohvaliti da imamo preko 8 000 instalacija širom sveta. Frigel je svetski lider u implementaciji Ecodry sistema.

U doba industrijalizacije i nastojanja da se sve uvede u system 4.0, Frigel odgovara novim izazovima. Nov pristup je baziran na potpuno digitaloj konekciji između kontrole temperature alata i mašine za brizganje.

Od izrade kompleksnih delova u automobilskoj industriji do veoma brzog procesa kod tankozidnih posuda u packaging-u, nova rešenja u procesnom hlađenju mogu zadovoljiti sve zahteve kod aplikacija brizganja i unaprediti proizvodnju smanjenjem vremena proizvodnog ciklusa i smanjenjem troškova.

Sistem je baziran na dve tehnologije:
1. "Sinhronizovani temperaturni kontroleri" – kompletan asortiman od 5⁰C do 200⁰C
(Microgel®, Turbogel® i Thermogel® )

Sve je u isporuci: prava temperatura, sa pravim protokom, na pravom mestu i u pravo vreme.

Jedinice za temperiranje se mogu prilagoditi svakoj specifičnoj aplikaciji brizganja.

2. "Centralni adiabatski sistem za hlađenje vode" (Ecodry®)

Kako bi bio kompletan Ecodry sistem, svi temperaturni kontroleri koji su pozicionirani kod svakog alata pojedinačno, spojeni su na centralni adiabatski vodeni sistem koji se instalira napolju kako toplotu ne bi prenosio u ambijent. Ovaj modularni sistem je zatvorenog tipa i može se isprojektovati da temperaturu fluida održava čak i nižom od trenutne temperature ambijenta.

O FRIGEL GRUPI: 

Frigel grupa uključuje sledeće kompanije: Frigel Firenze S.p.A, Frigel Custom Cooling Solutions s.r.l., Frigel Intelligent Energy Solutions s.r.l., Frigel North America Inc., Frigel Asia Pacific Company Ltd, Frigel Latino America Ltda, Frigel GmbH.
Tokom 2018. Frigel je kupio fabriku Greenbox – Italijanski proizvođač rashladnih uređaja.

MNG Plastik Gogić je među prvim domaćim proizvođačima predmeta od plastičnih masa, prepoznao prednosti Ecodry sistema i instalirao isti u svom proizvodnom pogonu u Inđiji sredinom ove godine.

Top Teh d.o.o.
Reber 10
1291 Škofljica,
Slovenija
Top Teh machinery d.o.o:
Ibarski put 112, Velereč
32 300 Gornji Milanovac
tel: + 381 32 515 05 90
prodajattm@topteh.si
www.topteh.eu


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti