Evolucija u automatizaciji

Komentari: 0

Automatizacija trenutno doživljava neverovatnu globalnu promenu svojih osnova. Klasične sistemske strukture razvijaju se u globalno međusobno povezane sisteme proizvodnje. Tehnologije se menjaju, sjedinjuju. Raste potreba za pametnim održavanjem, digitalizacijom i fleksibilnošću proizvodnih procesa.

Mladi inženjeri i programeri stvaraju nove radne metodologije, industrijski poslovni modeli usmereni na budućnost postaju mogući zahvaljujući poslovanju u “oblaku” (cloud computing).

Phoenix Contact nudi novo, otvoreno rešenje za automatizaciju i osigurava vaš uspeh u budućnosti. Uđite u novu eru automatizacije i sagledajte je iz potpuno nove perspektive.

PLCnextTehnologija, PC Worx Engineer iProficloud - tri garanta za vaš poslovni uspeh u svetu “Internet of Things”. Kombinacija otvorene platforme, modularnog softvera za inženjering i sistemska integracija “oblaka” predstavlja formulu uspeha za budućnost.

Sa ovim rešenjem, Phoenix Contact nudi sveobuhvatni sistem automatizacije pogodan za praktično sve industrijske aplikacije. Maksimalna otvorenost i fleksibilnost, jednostavno prilagođavanje promenljivim zahtevima, efikasna upotreba postojećih i budućih programskih usluga i sigurnost investicija, samo su neke od prednosti ovog rešenja.

PC Worx Engineer

Danas postoji potreba da se rešenja za automatizaciju puste u rad mnogo brže, kako bi se skratilo vreme razvoja i prilagođavanja proizvodnih procesa novim aplikacijama.

U ovoj situaciji softver je ključ uspeha. Nova PC Worx Engineer modularna softverska platforma objedinjuje sve inženjerske zadatke u jednom sistemu.

Osnovna verzija softvera je besplatna, dok se dodavanjem određenih funkcija, može kreirati individualno rešenje. Suština je da svaki korisnik plati samo onaj funkcijski blok koji će koristiti. Kao dodatak standardnom programiranju (IEC 61131-3) PC Worx Engineer kombinuje vizualizaciju, konfigurisanje i dijagnostiku sa bezbroj opcija u jednom alatu.

Ovakva integracija zajedno sa bezbednosnim konceptima ima ogromnih prednosti: eliminacija grešaka, smanjenje troškova, skraćenje razvojnog procesa kao i perioda obučavanja korisnika za rad.

PLCnextTehnologija

Bazu nove platforme u automatizaciji Phoenix Contact naziva PLCnextTehnologija.

Iza ovog termina krije se rešenje sa jedinstvenom kombinacijom klasičnih komunikacionih protokola sa otvorenošću i fleksibilnošću koje imaju pametni uređaji.

Ova platforma omogućava programerima iz različitih oblasti da rade zajedno na istoj aplikaciji, a opet nezavisno jedan od drugog i sve to u programskom okruženju koje inače koriste.

To može biti Eclipse, Microsoft Visual Studio, Matlab ili bilo koji drugi programski jezik (C, C++, C#,…).

Takođe, ova platforma podržava sve poznate komunikacione protokole kao što su: Profinet, CANopen, Modbus, IO-link, IEC 61850 i 60870, FTP…

Proficloud

Trend digitalizacije uključuje razne mogućnosti i rizike, jer da bi se ispratio taj trend potrebna je velika snaga računara i još veći kapacitet memorije.

Industrijsko poslovanje u “oblaku” dozvoljava kompanijama da obrade sve veću količinu podataka i da ujedno optimizuju svoje resurse.

Proficloud pruža korisnicima integrisana rešenja u skladu sa njihovim potrebama: počev od platforme, preko komunikacije, pa sve do udaljenih servisa koji su dostupni lokalno.

Bezbednost podataka je na najvišem nivou, jer se komunikacija odvija sertifikovanim protokolima uz obaveznu enkripciju.

Svet se menja brzo i automatizacija se menja zajedno sa njim.

Phoenix Contact je lider na tom putu promena.

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:

Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
Poseti te naš web shop: b2b.konvex.rs/shop



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti