Evolucija u automatizaciji

Komentari: 0

Automatizacija trenutno doživljava neverovatnu globalnu promenu svojih osnova. Klasične sistemske strukture razvijaju se u globalno međusobno povezane sisteme proizvodnje. Tehnologije se menjaju, sjedinjuju. Raste potreba za pametnim održavanjem, digitalizacijom i fleksibilnošću proizvodnih procesa.

Mladi inženjeri i programeri stvaraju nove radne metodologije, industrijski poslovni modeli usmereni na budućnost postaju mogući zahvaljujući poslovanju u “oblaku” (cloud computing).

Phoenix Contact nudi novo, otvoreno rešenje za automatizaciju i osigurava vaš uspeh u budućnosti. Uđite u novu eru automatizacije i sagledajte je iz potpuno nove perspektive.

PLCnext Tehnologija, Smart Elements i Profi cloud - tri garanta za vaš poslovni uspeh u svetu “Internet of Things”. Kombinacija otvorene platforme, modularnog softvera za inženjering i sistemska integracija “oblaka” predstavlja formulu uspeha za budućnost.

Sa ovim rešenjem, Phoenix Contact nudi sveobuhvatni sistem automatizacije pogodan za praktično sve industrijske aplikacije. Maksimalna otvorenost i fleksibilnost, jednostavno prilagođavanje promenljivim zahtevima, efikasna upotreba postojećih i budućih programskih usluga i sigurnost investicija, samo su neke od prednosti ovog rešenja.

PLCnextTehnologija

Bazu nove platforme u automatizaciji Phoenix Contact naziva PLCnextTehnologija.

Iza ovog termina krije se rešenje sa jedinstvenom kombinacijom klasičnih komunikacionih protokola sa otvorenošću i fleksibilnošću koje imaju pametni uređaji.

Ova platforma omogućava programerima iz različitih oblasti da rade zajedno na istoj aplikaciji, a opet nezavisno jedan od drugog i sve to u programskom okruženju koje inače koriste.

To može biti Eclipse, Microsoft Visual Studio, Matlab ili bilo koji drugi programski jezik (C, C++, C#,…).

Smart Elements

Jednostavan plug-in sistem nezavisnih I/O modula bez komunikacione magistrale.

Pojedinačni elementi podržavaju samo ulazno/izlazne signalne funkcije, dok je komunikacija realizovana kroz magistralu koja se nalazi na bazi.

Baze prihvataju 4 ili 6 modula u dva reda. Konekcija je ubodna, push-in.

Akcenat je na jednostavnosti konfigurisanja sistema, kao i na kompaktnim dimenzijama čime se značajno štedi prostor u elektro-ormanu. 

Proficloud

Trend digitalizacije uključuje razne mogućnosti i rizike, jer da bi se ispratio taj trend potrebna je velika snaga računara i još veći kapacitet memorije.

Industrijsko poslovanje u “oblaku” dozvoljava kompanijama da obrade sve veću količinu podataka i da ujedno optimizuju svoje resurse.

Proficloud pruža korisnicima integrisana rešenja u skladu sa njihovim potrebama: počev od platforme, preko komunikacije, pa sve do udaljenih servisa koji su dostupni lokalno.

Bezbednost podataka je na najvišem nivou, jer se komunikacija odvija sertifikovanim protokolima uz obaveznu enkripciju.

Svet se menja brzo i automatizacija se menja zajedno sa njim.

Phoenix Contact je lider na tom putu promena.

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:

Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
Poseti te naš web shop: b2b.konvex.rs/shop

 

 



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti