Euromac STX - više od mašine za probijanje

Komentari: 0

Italijanska kompanija Euromac, svetski poznati proizvođač mašina za obradu lima, dodatno je unapredila koncept mašine za probijanje novom linijom proizvoda pod imenom STX. Mašine iz linije STX omogućavaju širok opseg obradnih procesa, izuzetnu fleksibilnost u opremanju alatima, kao i značajno povećanje produktivnosti i pouzdanosti.

Monoblok ram

Unapređeni monoblok izliveni ram, izrađen Meehanite® tehnologijom i dizajniran FEM pristupom, omogućava veću snagu i stabilnost konstrukcije.

C ram u obliku odlivka se odlikuje otpornošću od 700N/mm², što omogućava stabilan rad mašine na velikim brzinama uz održavanje preciznosti obrade.

Zahvaljujući povećanoj stabilnosti rama, u kombinaciji sa stolom s kuglama, moguće je povećanje brzine obrade velikih i teških tabli.

Dupli pogonski motori Y ose omogućavaju povećanje brzine za 30% i ubrzanja za 50%, što zajedno rezultira povećanjem produktivnosti do 30%. Y osu je moguće konfigurisati do 1 500 mm, a X osu do 2 500 mm, što uz mogućnost repozicije dozvoljava izuzetno fleksibilan radni opseg po pitanju dimenzija tabli lima.

Alati

U D stanicama moguće je postaviti pojedinačne alate (A,B,C,D) ili Euromac-ove Multitool alatne stanice sa 4, 6 ili 10 pojedinačnih alata. Svi Euromac-ovi Multitool-ovi su dizajnirani da omoguće potpuno vođenje alata unutar Multitool-a i time obezbeđuju odsustvo bočne raspodele sile prilikom probijanja. Konfigurisanje alata je lako, i zahvaljujući zaštićenom dizajnu moguće je podešavanje sile svlačenja materijala.

Ovo omogućava obradu kako tankih i lakih materijala tako i teških i debljih. Svi alati za Multitool su dostupni u verzijama sa podesivom dužinom, čime se produžava radni vek i oslobađa do 8 mm dužine za oštrenje.

U konfiguraciji turele sa 12 stanica, bočne B stanice poseduju mogućnost podizanja donje matrice za 6 mm, u periodu dok se alat koristi, a kada je neaktivan matrica se vraća u neutralan položaj i tako ne izaziva vibracije radnog komada. Ova karakteristika omogućava izbegavanje situacije u kojoj matrice alata za deformaciju izlaze iznad ravni probijanja.

FLEX hibridni sistem

Jedinstveni patentirani sistem FLEX kombinuje snagu hidraulike sa preciznošću i brzinom elektronske kontrole. Pored toga što omogućava podešavanje hoda svakog alata, FLEX sistem takođe kontroliše:

- Broj udaraca (u opsegu od 10 do 2 000 u minuti)

- Ubrzanje i usporenje cilindra

- Vreme zastoja u donjoj tački

Interpolacija osa sinhronizovana sa putanjom cilindra, omogućava izvanredne rezultate u procedurama ofsetovanja i upuštanja materijala bez vidljivih tragova i deformacija.

Inovativan Autoindex sistem koristi mali broj mexaničkih komponenti, čime garantuje pouzdanost i smanjene troškove održavanja. Indeksne stanice je moguće opremiti kako pojedinačnim tako i višestrukim (MULTITOOL) alatima sa 4, 6 ili 10 stanica.

Vrata za odlaganje gotovih komada

Vrata za odlaganje komada omogućavaju rad bez mikro mostova i sekundarnih operacija odvajanja komada iz table. Sistem omogućava odlaganje komada do 1 250 x 1 000 mm ili 1 500 x 1 000 mm, u zavisnosti od dubine Y ose, bez intervencije operatera. Sistem je opremljen senzorom za prolazak komada, te mašina automatski nastavlja proizvodni ciklus.

Vakuum sistem

Mašine serije STX je moguće opremiti vakuumskim sistemom koji sprečava otpatke da ostanu na tabli i tako oštete površinu lima, a potencijalno i alat.

Upotreba vakuum sistema je preporučena pri obradi tankih limova, materijala za zaštitnim filmom ili aluminijuma.

Sistem za automatsko postavljanje/uklanjanje tabli lima

Sistem omogućava automatsko postavljanje i uklanjanje tabli sa radnog stola bez potrebe za angažovanjem operatera. Moguće je postaviti i ukloniti sve veličine tabli između maksimalne (3 000 x 1 500) i minimalne (500 x 200), u opsegu debljina od 0,5 mm do 6 mm težine do 200 kg.

Sistem poseduje i mehanizam razdvajanja tabli prilikom postavljanja. Mehanizam se sastoji od: magnetskih blokova, sistema za rastresanje, separatora vazdušnim pritiskom, automatskog premeravanja debljine zahvaćene table, četkica za razdvajanje kod ne-magnetnih materijala.

Top Punch Touch

Top Punch Touch predstavlja novu generaciju upravljačkih konzola za Euromac mašine. Zasniva se na unapređenoj Top Punch platformi, prilagođenoj na rad sa ekranom na dodir dimenzija 21,5 inča.

Odlikuje se znatno većom radnom površinom sa svetlijim ekranom i unapređenom grafikom. Znatno olakšava programiranje, a površina ekrana dozvoljava normalan rad i sa zaštitnim rukavicama.

KOPLAS grupa je regionalni lider u distribuciji novih tehnologija za obradu lima, cevi i profila. Grupa je nastala 1994. godine u Trzinu a u Srbiji smo prisutni od 2002. godine. Do danas smo prodali i pusti li u rad preko 950 mašina, od čega 260 na teritoriji Srbije. Pružamo tehničku i tehnološku podršku u garantnom i van garantnom roku.
office@koplas.co.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti