Električni VW UP, E-UP

Komentari: 0

Kompanija Volkswagen je u poslednje vreme veoma eksponirana po pitanju elektrifikacije svojih modela vozila. Udarna vest u proteklih mesec dana je da je konačno predstavljen produkcioni model ID.3 čija će prodaja početi početkom sledeće godine i za kog već vlada veliko interesovanje u Evropi.

Ovaj model je zasnovan na posebno za električna vozila konstruisanoj platformi MEB, a uskoro se očekuje predstavljanje i drugih električnih vozila marke VW zasnovanih na istoj platformi.

Međutim VW nije slučajno došao do ove pozicije. Iako to nije posebno promovisano, VW je još pre par godina izbacio elektrifikovane verzije svojih modela UP i Golf.

U suštini su uzeti klasični modeli sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i uz minimalne tehničke prepravke su preobraćeni da budu električni, naravno ubacivanjem baterije, električnog motora i ostalih povezanih sklopova.

Konkretno, E-UP je u ponudi još od 2013 godine a prodavao se i u Srbiji. Kažemo prodavao, jer se trenutno više nigde u svetu ne prodaje u očekivanju novog unapređenog modela za 2020 godinu.

E-UP je svakako gradski model, prevashodno zato što je kapacitet njegovih baterija relativno mali. No i kao takav je vrlo sposoban i upotrebljiv i verujemo da ima ne mali broj kupaca koji bi mogli da ga sa uživanjem koriste a pritom potencijalno i uštede.

Pogledajte kakva su iskustva Elektro Balkana sa ovim modelom u njihovoj emisiji na YT kanalu Elektro Balkan.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti