EDDING – REŠENJA ZA SVAKU SPECIFIČNU SITUACIJU

Komentari: 0

U mnogim granama industrije se susrećemo sa potrebom za ručnim obeležavanjem delova, komponenti ili gotovih proizvoda. Ponekad sam proces proizvodnje zahteva da se obeležavanje vrši i na površinama na kojima konvencionalni markeri ne mogu ostaviti pouzdan i čitljiv trag.

EDDING već decenijama odgovara tim izazovima i nudi rešenja za svaku specifičnu situaciju odnosno namenu.

Svi koji se bave proizvodnjom dobro znaju da male stvari mogu da prave velike razlike u proizvodnom procesu.

Iz tog razloga se EDDING posvetio markerima koji nude pouzdano obeležavanje bez zastoja i stresa. Svaka površina je izazov za sebe i za svaku postoji rešenje, bez obzira da li se radi o masnoj, gruboj ili vlažnoj površini.

EDDING markere u tom smislu treba jednostavno posmatrati kao alat koji treba na pravi način odabrati i koristiti, u čemu nam EDDING konkretno pomaže putem specijalizovane sekcije na sajtu www.edding.com/paintmarker.

Auto industrija je svakako grana industrije u kojoj je manuelno obeležavanje ove vrste najčešća pojava. Proizvođači automobila očekuju od svojih isporučioca da komponente budu obeležene jasno i pouzdano.

Uopšte, bez obzira da li se jedna komponenta ili deo kreće kroz proizvodni proces unutar jedne kompanije ili od ispuručioca delova ka krajnjoj montaži, potreban je neki vid komunikacije koji se tiče svakog pojedinačnog komada.

I u drugim granama industrije nailazimo na različite oblasti primene. Ovde bismo mogli izdvojiti tri specifične oblasti primene kao i tri modela markera koji u tim primenama daju najbolje rezultate.

Paint marker E-750 ima potpuno neprovidan trag za obeležavanje na površinama koje mogu biti tamne i transparentne kao što su metal, staklo i plastika. Izuzetno brzo se suši a trag koji ostavlja je otporan na vlagu, svetlost i habanje.

Proizvodi se u čak 12 boja, od kojih su pojedine otporne na temperaturu do čak 10000C.

Marker E-950 dolazi do izražaja kada biste pomislili da se radi o površini po kojoj je nemoguće pisati. Napravljen je od paste koja ostavlja neprovidan trag na izuzetno grubim, prljavim, zarđalim i vlažnim površinama.

Može biti korišćen čak i pod vodom. Preporučuje se za upotrebu u industriji koja ima veze sa građevinarstvom, mostogradnjom kao i u drvnoj industriji.

Ukoliko se ispostavi da površina jako teško prihvata bilo kakvo markiranje, jer je nauljena ili prašnjava, tu je model E-8750

Njegov trag je izuzetno jasan i čitljiv i u uslovima smanjenog osvetljenja. Otporan je na vlagu, uključujući i uticaj slane vode. Visoke temperature takođe nisu problem, jer je postojan do 3000C.

Uvoznik i distributer
OFFICECOM d.o.o. Beograd
Zemun, Ratarski put 8a
Tel.011-377-0525
prodaja@officecom.rs
www.officecom.rs



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti