Digitalno zdrav grad

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright: Odeljenje za digitalizaciju i elektronskoarhiviranje (DEA) MedUni Wien

Zdravlje i digitalizacija – šansa ili rizik? Kako neposredno okruženje u kojem živimo možemo učiniti zdravijim? Kako se podstiče zdravlje u vrtićima, školama ili na poslu? Koje mogućnosti ali i rizike krije progresivna digitalizacija kada je reč o našem dobrom zdravlju?

Odgovore na ova pitanja Bečlije mogu dostaviti Bečkom društvu za podršku zdravlju i time učestvovati na konkursuza 2018. godinu.

Bečka nagrada na temu zdravlja koju dodeljuje Bečko društvo za podršku zdravlju je od 2018. godine u znaku ovogodišnjeg težišta - „zdrav digitalni grad“. Prijavena konkurs su moguće do 11. maja 2018. godine u kategorijama „Zdravo u naselju i opštini“ kao i „Zdravo u ustanovama/organizacijama“. U kategoriji „Zdrav digitalni grad“ dodatno će biti dodeljene tri medijske nagrade.

„U Beču se sprovode brojni projekti koji na različite načine doprinose da se stvore zdravi uslovi za život u našem gradu a ljudi motivišu da vode zdrav život. Ova nagrada koju dodeljuje Grad Beč treba inovativne pristupe da učini vidljivim“, kaže članica gradskog veća za socijalna pitanja, zdravstvo i ženska pitanja, ZandraFrauenberger.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i inicijative, javne i privatne ustanove, preduzeća, pojedinci i grupe koji se bave aktivnostima vezanim za zdravlje. Takođe su predviđene i tri nagrade u oblasti medija za priloge objavljene na nemačkom jeziku na temu zdravlja i digitalizacije.

Prijava se vrši putem linka: www.wig.or.at 


Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti