DIGINDEC – KONFERENCIJA O DIGITALNOJ INDUSTRIJI I DIGITALNOJ EKONOMIJI

Komentari: 0

Konfindustrija Srbija, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), organizuje 29.11. konferenciju o digitalnoj industriji i digitalnoj ekonomiji u oblastima proizvodnje, distribucije i maloprodaje, finansijskim i javnim institucijama.

Kako digitalna transformacija u privredi zahteva zajedničke aktivnosti regulatornih tela i kompanija, konferencija će obuhvatiti viđenje trenutnog statusa, perspektiva i izazova iz ugla Vlade Srbije, Narodne Banke Srbije, Evropske Komisije, Ambasade Italije u Srbiji, PKS, kao i mišljenja eksperata i privrednika iz Srbije i Italije.

U uvodnom delu Konferencije DIGINDEC, prisutnima će se obratiti:

• Nenad Paunović, savetnik za digitalizaciju u Vladi Srbije,

• Serđo Monti, predstavnik Ambasade Italije u Beogradu,

• Erik Košuta, predsednik Konfindustrija Srbija,

• Marko Čadež, predsednik PKS,

• Rosica Georgieva, predstavnica Evropske komisije zadužena za tehnologije i sisteme za digitalizaciju industrije,

• Gordana Danilović Grković, direktorka Nacionalnog tehnološkog parka Beograd.

Nakon uvodnih obraćanja predviđen je blok predavanja posvećen edukaciji u funkciji digitalne transformacije, kao i panel diskusije o proizvodnji, distribuciji i maloprodaji, finansijskim i javnim institucijama.

Konfindustrija Srbija je srpski ogranak najveće italijanske asocijacije privrednika. Osnovni zadatak ove asocijacije jeste da unapredi privrednu saradnju dve zemlje kroz jačanje institucionalne saradnje u oblasti privrede, ali i u konkretnim projektima unapređenja poslovanja. Italija je na planu digitalne transformacije privrede naprednija od Srbije, a u potpunosti je integrisana u evropski regulatorni okvir, tako će razmena iskustva i uspostavljanje dodatnih veza i odnosa predstavljati značajan podsticaj za razvoj digitalne ekonomije u Srbiji.

Institucionalnu podršku organizaciji konferencije pružila je Privredna komora Srbije, koja nastoji da doprinese digitalnoj transformaciji tradicionalne privrede i primeni inovacija u proizvodnji.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti