dataFEED OPC Suite iz Softing Industriala omogućava pristup SINUMERIC 840D CNC mašinama

Komentari: 0

Softing Industrial (Distribucija: Bukbaum Automation) najavljuje predstavljanje najnovije verzije V5.35 dataFEED OPC Suite koja nudi sveobuhvatnu podršku za SINUMERIC 840D CNC mašine kao i integraciju veb servisa.

DataFEED OPC Suite kombinuje softverska rešenja za OPC Unified Arhitekturu (OPC UA) i OPC Classic komunikaciju kao i IoT cloud povezivanje u jednom proizvodu.

Sa novom podrškom SINUMERIC 840D u dataFEED OPC Suite V5.35, korisnici mogu da očitaju sve procesne parametre iz dela numeričke kontrole (NC), dela programabilnog logičkog kontrolera (PLC), i podatke o pogonu mašina bez potrebe da ometaju konfiguraciju mašine.

Još jedna nova karakteristika verzije 5.35 je funkcionalnost veb servisa, koja omogućava direktan pristup proizvodnim podacima preko veb aplikacija za klijente, kao npr. veb pretraživač, poštar ili klijent za URL (cURL) i njegovu integraciju u IT rešenja.

Detaljne karakteristike novog DataFEED OPC Suite V5.35:

• Potpuna podrška za mašine SINUMERIC 840D kompjuterizovane numeričke kontrole (CNC): DataFEED OPC Suite se može koristiti za čitanje podataka ose, alata i programa, kao i alarma iz NC sekcije. Status, programske sekcije i alarmi mogu se pročitati iz PLC sekcije. Takođe je moguće pročitati podatke sa diska. Podaci se snimaju bez uticaja na konfiguraciju mašine.

• Integracija sa SIMATIC Siemens S7-300:

Ovaj paket nudi besprekornu vezu sa integrisanim SIMATIC Siemens S7-300 za sveobuhvatnu kontrolu i nadzor.

• Raznovrsne mogućnosti primene dataFEED OPC servera CNC:

Server se može koristiti kao OPC Classic Server ili OPC UA Server i omogućava besprekornu integraciju Siemens SINUMERIC CNC kontrolera u rešenja za modernu Industriju 4.0

• Pružanje podataka o proizvodnji:

Paket omogućava obezbeđivanje proizvodnih podataka preko protokola Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) ili Representational State Transfer (REST) i njihov transfer u IoT Cloud ili Big Data aplikacije na platformama kao što su Microsoft Azure, Amazon AWS i Siemens MindSphere. Podaci su naknadno dostupni za različite aplikacije kao što su praćenje stanja, prediktivno održavanje i evaluacija.

• Integracija proizvodnih podataka u IT rešenja putem veb servisa

„Nova podrška za SINUMERIC 840D CNC mašine i web servise dodaju dve važne karakteristike našem dataFEED OPC paketu.

Vidimo sjajni potencijal da paket učini dostupnim širem krugu korisnika, posebno u vezi sa podrškom za SINUMERIC 840D“, objašnjava Andreas Rock, Product Menadžer u Softing Industrial Automation.

„Ovim razvojem ostvarili smo još jednu prekretnicu u ispunjavanju naše tvrdnje da obezbedimo sve-u-jednom rešenju za sigurnu i robusnu OPC komunikaciju i integraciju IoT cloud--a."

Dodatne informacije o DataFEED OPC paketu:
https://industrial.softing.com/products/opc-opc-ua-software-platform/opc-server-middleware/datafeed-opc-suite-extended.html

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti