Dani otvorenih vrata sa Poreskom upravom Republike Srbije

Komentari: 0

Privredna komora Srbije je u saradnji sa Poreskom upravom Republike Srbije, a na osnovu prethodno zaključenog Sporazuma o saradnji, početkom ove godine započela aktivnosti pod nazivom „Dani otvorenih vrata sa Poreskom upravom Republike Srbije“.

Skupovi u organizaciji PKS održani su u protekla četiri meseca u Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Na održanim skupovima predstavnici Poreske uprave su detaljno objašnjavali izmene poreskih propisa usvojenih krajem 2017. godine i tokom 2018. godine i predstavili novine u radu Poreske uprave: novoformirane šaltere „Vaš poreznik“, elektronske servise, brošure, kao i druge načine komunikacije sa poreskim obveznicima koji olakšavaju primenu poreskih propisa i plaćanje poreza.

Pored skupova održanih u regionalnim privrednim komorama 31. maja 2018. godine održan je i završni skup u Beogradu u zgradi Privredne komore Srbije.

Na skupu su predstavnici Poreske uprave pored izmena poreskih propisa govorili i o predstojećoj primeni Pravilnika o obliku, sadržini i načinu vođenja evidencije o PDV i obliku i sadržini pregleda obračuna PDV.

Na praktičnom primeru u testnom okruženju na Portalu ePorezi demonstrirano je popunjavanje POPDV obrasca od strane predstavnika Poreske uprave RS.

Skupovima je ukupno prisustvovalo oko 500 poreskih obveznika iz različitih gradova.

U cilju dalje edukacije poreskih obveznika, kao i razjašnjenja poreskih situacija sa kojima se poslovna zajednica svakodnevno susreće, saradnja Privredne komore Srbije i Poreske uprave će se nastaviti i u narednom periodu.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti