CERATIZIT U REGIJI ADRIA

Komentari: 0

Da bismo saznali više o delovanju Ceratizita u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, razgovarali smo s Gregorom Finkom, direktorom Ceratizita za regiju Adria.

“NE SAMO PRODAJA NEGO I SVEOBUHVATNA PODRŠKA“

Časopis Industrija: Možete li nam prvo predstaviti ponudu Ceratizita uopšte?

Gregor Fink: Team Cutting Tools ima u svojoj ponudi preko 60.000 artikala, pri čemu je bitno naglasiti da je 30 posto proizvoda mlađe od pet godina, što potvrđuje da Ceratizit, iako sa iskustvom od skoro 100 godina, stalno ulaže u istraživanje i razvoj, nudeći inovativna rešenja na tržištu.

Pored 60.000 standardnih alata za sve vrste obrade, Ceratizit Group nudi i semi standard i specijalizovane alate za sve oblasti delovanja.

Časopis Industrija: Kako se prisutnost i podrška kompanije odražavaju na terenu?

Gregor Fink: Naš logistički centar u Kemptenu u Nemačkoj, jedan je od najsavremenijih u svetu, nudi servis 24/7 i isporuku 99 posto standardnih alata u svakom trenutku.

Ovako ujedinjen i fokusiran, Ceratizit Group je prisutan u više od 80 zemalja, ne samo u Evropi nego i u Americi i Aziji.

Ceratizit Grupacija je stalno posvećena edukaciji svojih zaposlenih kroz razne tehničke i prodajne treninge i seminare. To nas, predstavnike na terenu, čini jačim i kompetentnijim na svojim tržištima.

Časopis Industrija: Kako ocenjujete stanje metalskog sektora u Srbiji?

Gregor Fink: Kao predstavnik Ceratizit Group zadužen za ovaj deo zapadnog Balkana, fokus i prioritet mi je moje angažovanje na teritoriji Srbije.

Mašinski sektor u Srbiji ima skoro stogodišnju tradiciju u oblasti obrade metala. Na žalost, “nemirni“ Balkan u bližoj i malo daljoj istoriji nije ni ovoj oblasti omogućavao da se održi kontinuitet u razvoju.

Ipak, u poslednjih 20 godina je vidljiv postepeni napredak metalskog sektora. Pored nekoliko velikih stranih i domaćih kompanija koje se bazno bave obradom i rezanjem metala, sve je više malih preduzeća sa nekoliko CNC mašina u svom mašinskom parku.

Najveći deo njih izrađuje delove za zapadnoevropsko tržište u oblasti automobilske, hemijske i prehrambene industrije.

Za izradu tako zahtevnih delova je neophodan i vrhunski alat, kakav je Team Cutting Tools Grupacije Ceratizit.

Časopis Industrija: Što sve obuhvata Vaša ponuda?

Gregor Fink: Pristup i filozofija naše kuće Ceratizit Group nije samo prodaja reznog alata i pribora, nego i sveobuhvatna naša podrška, tehničko-prodajnih inženjera.

Ona se ogleda u tehničko-tehnološkom znanju i iskustvu koje nudimo našim kupcima kroz primenu tih alata, predlog rešenja i režima obrade i konzistentno građenje uzajamnog poverenja.

Svake godine organizujemo seminare i edukaciju naših kupaca u Srbiji, u našem Adria centru u Celju u Sloveniji, u Reutteu u Austriji i u Kemptenu u Nemačkoj.

Vrhunski nemačko-austrijski alati su uz ovakvu podršku ključ uspeha u smislu stalnog rasta tražnje i prodaje na prostoru Srbije i Crne Gore.

Takva saradnja sa našim kupcima u prethodnom periodu daje nam nadu i podsticaj da još jače, brže i bolje nastavimo u istom pravcu na obostrano zadovoljstvo.

Časopis Industrija: Iz čega se sastoji brend Team Cutting Tools?

Gregor Fink: Team Cutting Tools, po kojem je Ceratizit Group danas prisutan i prepoznatljiv svuda u svetu, sastoji se od četiri vlastita poznata brenda.

Cutting solution by Ceratizit je austrijski brend poznat po alatima za struganje, odsecanje i usecanje, EcoCut multifunkcionalnim alatima i glodajućim glavama sa izmenljivim pločicama, kao i po alatima za obradu teško obradivih materijala.

KOMET je lider u bušenju sa izmenjivim pločicama, u razvrtanju i proširivanju višenamenskih alata za obradu rupa i otvora.

WNT je prepoznatljiv nemački brend sa širokim spektrom alata (vrhunskih burgija i glodala od tvrdog metala; HSS burgija, glodala i ureznica; mini glodala i mini strugarskih nožića), adaptera i nosača svih vrsta, kao i raznih stega, stolova i tornjeva za stezanje radnog predmeta.

KLENK je takođe nemački brend specijalizovan za bušenje i obradu rupa alatima od tvrde kovine u oblasti avioindustrije i izrade satelita.

Časopis Industrija: Industrija 4.0, automatizacija, optimizacija, digitalizacija – ove teme imaju veliki odjek u industriji. Koliko odjekuju u CERATIZIT-u?

Gregor Fink: Mnogo. Moram reći. Naravno, veoma nam je važno da idemo u korak i da klijentu donesemo najbolje.

Možemo pomoći u optimizaciji procesa pomoću našeg sistema za nadzor i kontrolu ToolScope koji donosi poboljšanja u nizu oblasti, uključujući kontrolu procesa, vek trajanja alata, kvalitet radnog predmeta, ekonomičnost i zaštitu mašine.

Takođe radimo na inovacijama i novim proizvodima koji mogu da učine proces efikasnijim, kao što je FreeTurn (alatka za visokodinamično struganje) ili naš KOMflex - novi, inteligentni precizni sistem vretena koji komunicira sa BLUM RC66 bežičnim interfejsom.

U kombinaciji sa BLUM sondom na dodir, KOMflek omogućava automatsku korekciju prečnika za precizne rupe u zatvorenoj petlji (mašina, merenje, ispravljanje).

Ovo skraćuje vreme proizvodnje i obezbeđuje precizniju i isplativiju obradu radnog predmeta. A ako imate bilo kakvih problema tokom procesa izrade alata, uvek nas možete pozvati na našu aplikaciju Live TechPro koja pruža trenutnu tehničku podršku.

Sistem Live TechPro omogućava više nivoa rada putem pametnog telefona ili tableta, pri čemu je uobičajeni video početna tačka.

Međutim, takođe je kompatibilan sa tehnologijom virtuelne realnosti kako bi  se podrška podigla na viši nivo.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti