CAMWorks / SOLIDWORKS CAM konferencija

Komentari: 0
Fotografija od: IB-CADDY (Zajednička slika učesnika CAMWorks konferencije)

I ove godine je kompanija Geometric Technologies, koja je deo globalne grupe HCL i autor programa CAMWorks za kontrolu CNC mašina, organizovala konferenciju za svoje evropske partnere. 

Ovogodišnja konferencija se održala u Češkoj u Pragu, u periodu od 24. do 26. jula.

Vodeći predstavnici kompanije iz SAD i Evrope predstavili su novosti u verziji CAMWorks 2018, kao i program Virtual Machine za simulaciju rada G-kode na CNC mašinama. S obzirom na to, da je kompanija DS SolidWorks preuzela deo programa CAMWorks za 2,5-osne glodalice i strugove te ga preimenovala u SOLIDWORKS CAM, predstavnici kompanije su predstavili i to rešenje koje će biti standardno rešenje u SOLIDWORKS 2018 verziji.

S obzorim na to, da je CAMWorks prvi CAM program koji je potpuno integrisan u SOLIDWORKS i time je pridobio naziv Zlatni partnerski produkt, i uvek sledio razvoju i usmerenjima SOLIDWORKS-a, odluka kompanije DS SolidWorks je sasvim logična.

S obzirom na to da oba programa (CAMWorks i SOLIDWORKS CAM) rade na istom kodu, podrazumeva se da su modeli potpuno izmenjivi. To znači da korisnici mogu raditi na oba programa i međusobno mogu izmeniti modele. 

S obzirom da je kompanija Geometric za SOLIDWORKS razvila i modul za automatsko prepoznavanje gradnika (tj. Feature) modela, tj. AFR (Automatic Feature Recognition), ta je tehnologija implementirana i u programu CAMWorks. Time CAMWorks kao i SOLIDWORKS CAM automatski prepoznaju veliki broj gradnika i ubrzavaju proces pripreme tehnologije.

Isto važi i za TechDB, tj. tehnološku bazu, u kojoj CAMWorks ima zapisane tehnološke podatke, koji se odnose na većinu obradivih primera. TechDB tako brine za identifikaciju i izbor obradivih alata, setova alata, reznih alata i držača, određivanje brzine i fida. TechDB je potpuno prijagodljiv od strane korisnika.

Nova verzija programa CAMWorks uključuje i puno novih noviteta i unapređenja, dobijenih od strane korisnika na osnovu njihovih iskustva. 

Glavni noviteti su: 

• umnogome transparentniji radni tok u načinu interaktivnog određivanja

• nove i brže prečice u menijima za spremanje operativnih planova itd.

• novosti na području žične erozije

• brža i tačnija simulacija oduzimanja materijala

• mogućnost dodatnog prepoznavanja gradnika u odnosu na dubinu

• obrada pomoću podprograma u »part« opciji

• preslikavanje svih operacija odjednom i promena pravaca za isto smerno glodanje

• nove i preglednije slike pojedinačnih funkcija

• nov i jednostavniji način određivanja koordinatnog sistema na modelu

• nove mogućnosti za više-osnih simultanih obrada, kao što je produžavanje puta lata po dužini i širini tangencijalno ili određeno od strane korisnika

• izrada unikatnih alata direktno u SOLIDWORKS-u

• nova i brža strategija VoluMill (određivanje povratnog brzog hoda itd.)

Na konferenciji je prezentovan i plan za VoluTurn. Način rada je na istom principu kao VoluMill, koji je namenjen za grubu obradu visokih performansi i potpuno integrisan u CAMWorks, kombinuje optimalno glodanje i najveće moguće oduzimanje materijala uz najkraće vreme obrade.

VoluMill je jedinstven pristup za brzo oduzimanje materijala i omogućava programiranje za optimalnu stopu uklanjanja materijala za svaku kombinaciju geometrije materijala i alata. Oduzimanje materijala se vrši na najefikasniji način. Stoga, mašina radi glatko i alat se ne pregrejava.

IB-CADDY D.O.O.

electrical@ib-caddy.com

www.ib-caddy.com/electrical

 

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti