Bosch razvio brzi test za koronavirus, Siemens pomaže s medicinskom opremom

Komentari: 0

Fotografija od: pixabay.com

Nemački tehnološki div Bosch objavio je da je razvio brzi test za koronavirus, a Siemens je najavio uspostavu mreže za 3D printanje delova medicinskih uređaja.

Potpuno automatizovan test daje rezultate za manje od dva i po sata, a namenjen je za upotrebu u bolnicama, lekarskim ordinacijama i drugim zdravstvenim ustanovama, stoji u saopštenju kompanije, objavljenom u četvrtak.

Ima "preciznost veću od 95%“ i zadovoljava standarde kvaliteta Svetske zdravstvene organizacije, tvrde u Boschu.

Trenutno se rezultati testiranja na koronavirus u Nemačkoj čekaju četiri do pet sati, a zbog spoljnih laboratorija koji obavljaju ključni deo posla, ponekad I duže, prema institutu Robert Koch.

Fotografija od: pixabay.com

Boschov test trebao bi omogućiti da se celi postupak obavlja u bolnicama ili klinikama.

Kompanija ga je razvila u roku od šest nedelja, u Nemačkoj bi trebao biti dostupan od aprila, a naknadno i u drugim zemljama.

Prema rečima Boschove portparolke, još se čekaju odobrenja nadležnih institucija, iako neke laboratorije u određenim okolnostima već mogu dobiti pristup tehnologiji.

Još nije jasno koliko će koštati, dodaje dpa.

Nacrt testa uključuje uređaj za analizu Vivalytic u koji se umeće bris smešten u kasetu.

I industrijski konglomerat Siemens pridružio se u četvrtak borbi protiv koronavirusa, najavljujući pokretanje mreže 3D printera koja će lekare povezati s kompanijama radi 3D printanja medicinske opreme.

Mreža bi trebala ublažiti akutnu nestašicu opreme poput respiratora, rekla je kompanija.

Siemens je osigurao 120 printera za potrebe vezane za koronu, rekla je portparolka, dodajući da se očekuje da će se inicijativi pridružiti i druge kompanije.

Izvor: www.seebiz.eu



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti