Bosch plasira BMA400 akcelerometar izuzetno niske potrošnje energije za primenu na nosivim uređajima i IoT

Komentari: 0

Značajno poboljšan vek trajanja baterije za uređaje koji su uvek uključeni

 Izuzetno niska potrošnja energije u kombinaciji sa visokim performansama
 Pametno upravljanje energijom za uređaje na baterije
 Ugrađeni brojač koraka vuče samo 4 μA
 BMA400 je dobio CES 2018 nagradu za inovacije
 Bosch štand na CES-u: Kongresni centar u Las Vegasu (Las Vegas Convention Center), centralna hala, br. 14028

Na sajmu Consumer Electronics Show (CES 2018) u Las Vegasu, - u SAD, Bosch Sensortec plasira BMA400, senzor za ubrzanje izuzetno niske potrošnje energije, za aplikacije nosivih uređaja i interneta stvari (IoT). BMA400 vuče deset puta manje struje od postojećih akcelerometara dok obezbeđuje stabilne visoke performanse. Njegova znatno smanjena potreba za napajanjem znatno produžava životni vek baterije, naročito na uređajima sa dugmastim baterijama.

Ove osobine su doprinele da BMA400 senzor za ubrzanje kompanije Bosch Sensortec osvoji CES 2018 nagradu za inovacije u kategoriji ugrađenih tehnologija.

Izuzetno niska potrošnja energije uz visoke performanse

Kada je reč o akcelerometrima obično mora da se pravi izbor između niske potrošnje energije i visokih performansi. BMA400 sada nudi najbolje od obe varijante: njegova kombinacija niske potrošnje energije, izvanrednih performansi i naprednih funkcija ostaje bez konkurencije u odnosu na bilo koji drugi uređaj na tržištu danas – bez premca.

Zahvaljujući neprekidnom merenju, visokokvalitetni merni signal senzora ima precizno definisane frekvencije prekida, što ga čini veoma otpornim na vibracije. Ovo je naročito korisno u slučajevima korišćenja IoT-a, kao što su pametni kućni sigurnosni sistemi, gde BMA400 može razlikovati prave situacije alarma poput slomljenog stakla i lažnih signala koji dolaze od slučajnih vibracija.

Zbog toga se lako sprečavaju lažni alarmi izazvani vibracijama koje dolaze iz spoljašnjeg okruženja, kao što su građevinski radovi.

Pametno upravljanje napajanjem za uređaje na baterije

Zahvaljujući brojaču koraka sa izuzetno niskom potrošnjom od samo 4 µA i pametnim funkcijama za upravljanje napajanjem, kao što je ugrađeno prepoznavanje aktivnosti, BMA400 može efikasno pomoći prenosnim uređajima kao što su fitnes trake, pametna odeća, satovi i uređaji za praćenje aktivnosti kako bi se postigao neverovatan radni vek baterije.

Da bi se produžio vek trajanja baterije, BMA400 se automatski budi samo kada detektuje kretanje i vraća se u režim spavanja kada kretanje prestane. Ova funkcija pronalazi svoju primenu naročito u IoT aplikacijama izuzetno niske potrošnje energije koje pokreću dugmaste baterije, tj. pametni senzori za prozore u unutrašnjoj klimatskoj kontroli ili sigurnosnim sistemima.

Mala veličina od samo 2,0 x 2,0 x 0,95 mm³ i integrisani brojač koraka za uključivanje i pokretanje čine novi senzor za ubrzavanje BMA400 jednostavnim za upotrebu u različte svrhe. Ovo smanjuje vreme plasiranja na tržište, pojednostavljujući dodavanje funkcionalnosti prebrojavanja koraka na nove tipove habanja, kao što su obični satovi i nakit kako bi novi proizvodi dobili vodeću prednost.

„BMA400 je savršeno rešenje za nosive uređaje i IoT aplikacije koje imaju za cilj da značajno produže životni vek baterije bez ugrožavanja performansi“, kaže dr Stefan Finkbeiner, direktor kompanije Bosch Sensortec. „Zahvaljujući značajnom povećanju intervala zamene baterija, BMA400 pruža krajnjem korisniku poboljšanu pouzdanost, jednostavnost korišćenja i veći mir.“

Dodatne karakteristike proizvoda

Sa svojim ugrađenim regulatorom napona, BMA400 pruža stabilne performanse u širokom opsegu napajanja. Nudi fleksibilno podešavanje uređaja za potrošnju energije, buku i ODR parametara (parametri izlaznih podataka).

BMA400 ima potrošnju struje od 14 μA pri najvišim performansama, kontinuirano merenje i gustinu šuma od 220 μg/√Hz. Ovo pada na samo 1 μA i niže u režimu samobuđenja u izuzetno niskom naponu. Novi senzor dalje uključuje veliki FIFO od 1 KB.

Dodatne informacije o BMA400 mogu se naći na video-snimku BMA400 na Bosch Sensortec YouTube kanalu i na veb-stranici Bosch Sensortec.

Dostupnost

BMA400 će biti dostupan za originalne proizvođače i distributere počev od juna 2018. godine. C-uzorci za OEMS dostupni su na zahtev.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti