AUTODESK FeatureCAM 2017 - Automatizovano CAM rešenje

Komentari: 0

Autodesk® FeatureCAM® automatizuje tok operacija od konstrukcije delova do kreiranja NC koda. Skraćuje vreme programiranja, omogućuje održive rezultate za CNC glodačke i strugarske aplikacije, kao i aplikacije erodiranja žicom. 

Autodesk® FeatureCAM® Standard već u Standard software-skom paketu pruža mogućnost upravljanja 2.5D glodačkim operacijama, 2-osno strugarskim operacijama, kao i 2-osnim ili 4-osnim erodiranjem žicom. Alati automatizacije i optimizacije su takođe uključeni u osnovni software-ski paket. 

Skratite vreme programiranja 

Alati automatizacije kao Automatsko Prepoznavanje Tehnoloških Komponenti (AFR – Automatic Feature Recognition), pomažu vam da programirate brže. AFR ima mogućnost da automatski iz geometrije pretražuje, identifikuje i kreira tehnološke komponente. Kreirane tehnološke kompenente povezane su sa operacijama mašinske obrade i ostalim parametrima neophodnim za proces mašinske obrade. 

Ugrađena inteligencija 

FeatureCAM automatski vrši izbor reznog alata, radijalnih i aksijalnih koraka, kao i drugih parametara koji utiču na proces mašinske obrade. Sve operacije su povezane tehnološkim komponentama, tako da ukoliko dođe do dimenzione promene tehnološke komponente, operacije će automatski biti prilagođene učinjenoj izmeni. Optimalan redosled mašinskih operacija prilikom kreiranja više tehnoloških komponenti, implemetiran je u inteligenciju software-a.

Unapredite ponovljivost operacija i standardizujte iskustva iz prakse

FeatureCAM preuzima proizvodno iskustvo programera, inteligentno donosi odluke i rešenja. Ove karakteristike software-a potstiču proizvođače da standardizuju svoja proizvodna iskustva iz prakse, i da unapređuju ponovljivost operacija kreirajući bazu znanja koju svi zaposleni mogu koristiti. 

Stege i pribor za stezanje

Uzmite u obzir stezni alat prilikom programiranja. Odaberite odgovarajući model iz baze podataka ili importujte vaš stezni alat. Automatsko zaobilaženje steznog alata pruža vašem programu sigurnost od kolizije. Prilikom programiranja koristite stezne sisteme i za horizontalne i za vertikalne glodalice za sigurniji proces mašinske obrade. 

Održavanje kvaliteta

Automatizovano kreiranje tehnoloških komponenti i operacija smanjuje zadatke koji se ponavljaju i eliminiše greške. Na taj način programiranje postaje dosledno i omogućava dosledne NC kodove koji održavaju kvalitet delova na viskom nivou. 

Posetite www.featurecam.com da saznate više

TehnoLogika d.o.o. Beograd

Distribucija i tehnička podrška za Autodesk CAM Software-e na teritoriji Srbije i Makedonije

E-mail: beograd@technologica.rs

Web: www.technologica.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti