ABB-free@home® - Kućna automatizacija - jednostavno kao nikad ranije

Komentari: 0

Inovativni sistem kućne automatike ABB-free@home® nudi beskrajne mogućnosti za kreativnost. Sistem omogućava korisniku veliki broj funkcija i opcija, kao i nadogradnju sistema kroz korištenje. Jedinstveno rešenje na tržištu automatike.

Može li se svetlo isključiti direktno iz kreveta? Bez ikakvog problema! Korišćenje Philips Hue sijalica pomoću aplikacije ABB-free@home® nudi dodatnu fleksibilnost. Komande kao što su “Switch on the light in the living room” biće prihvaćene istog trenutka i stupiće na snagu, a dobićete i odgovor: “Okay, all the lights in the living room have been switched on”.

Zahvaljujući novom update-u, za ABB-free@home® sistem pametna glasovna kontrola osigurava i veći komfor, sigurnost i energetsku efikasnost u pametnoj kući, jer ovaj update omogućava ne samo da glasovna komanda bude prihvaćena i izvršena, nego daje i povratni odgovor.

Glasovna interakcija je omogućena prostim pritiskom na taster mikrofona u ABB-free@home® aplikaciji. Korisnik je potom spreman za početak bez ikakvog specijalnog dodatnog programiranja.

Busch-Jaeger čini pristup svetu inteligentnog načina življenja vrlo jednostavnim sa ABB-free@home® sistemom. Ovaj sistem omogućava kontrolu rasvete, grejanja, roletni, veoma jednostavnim i intuitivnim korišćenjem prekidača i displeja, čak i kada ste u pokretu – korišćenjem pametnog telefona ili tableta, a od sada, takođe, i korišćenjem glasovnih komandi. ABB-free@home® sistem se savršeno integriše u bilo čiji dom, stoga što ga je moguće kombinovati sa velikim brojem tipova Busch-Jaeger prekidača.

Još jedna od dodatnih opcija omogućenih novim update-om ABB-free@home® aplikacije je i njena veza sa myABB-LivingSpace portalom, koji može biti korišćen na više tablet uređaja i pametnih telefona. Na ovaj način je omogućeno da više članova porodice ima mogućnost podešavanja sistema putem mobilnih telefona, ma gde se nalazili.

Simulacija prisustva snima nedeljne aktivnosti korisnika u ABB-free@home® sistemu, što omogućava da se iste ove aktivnosti izvrše i prilikom njegovog odsustva od kuće, bilo da je na poslovnom putu, odmoru ili šopingu. Pomoću aplikacije na pametnom telefonu moguće je provesti sigurnosnu proveru kod kuće s udaljenog mesta bilo gde u svetu.

Pristup mora biti omogućen putem DNS servisa, za koji je razvijen jedinstven korisnički interfejs, posebno za ABB-free@home®. Može se koristiti putem internet pretraživača na računaru ili laptopu, kao i na pametnim telefonima i tablet uređajima.

Nova funkcija ABB-free@home sistema je i Geofancing, odnosno geolociranje korisnika putem praćenja pozicije mobilnog uređaja, tako što se u aplikaciji podesi lokacija i zamišljena "ograda" oko te lokacije. Na taj način se omogućava ABB-free@home sistemu da na osnovu položaja korisnika vrši izmene na sistemu, šalje komande sistemu ili notifikacije drugom korisniku.

Tako pametna kuća ili stan znaju kada ste otišli na posao, ili izašli iz kuće, i na osnovu te informacije mogu da podese grejanje u objektu, isključe ili uključe svetla, pokrenu roletne. Za aktivaciju je neophodno da korisnik bude povezan na myABB Living Space® servis.

Dodatno poboljšanje je novi Actions meni koji omogućava pametno korišćenje kombinacija više procesa upotrebom if ... than logike. Kao na primer, prekoračenje zadate sobne temperature automatski isključuje grejanje. Takođe, ukoliko je aktiviran detektor pokreta, korisnik će primiti obaveštenje putem e-pošte ili putem push notifikacija na svom pametnom telefonu.

Novom meteorološkom stanicom (dostupnom od januara 2016. godine) omogućeno je merenje osvetljenosti, temperature, količine kiše i brzine vetra izvan kuće, što dalje omogućava savršeno integrisanje i spoljašnjih parametara u ABB-free@home sistem®. Ovi podaci se mogu, preko menija Actions, povezati sa funkcijama sistema, na primer kontrolom roletni, tokom mraka ili olujnog vremena roletne se mogu automatski podići.

ABB-free@home® sistem može unapred pripremiti ugodnu atmosferu za korisnike prilikom dolaska kući sa odgovarajućim podešenjem osvetljenosti i temperature u ambijentu. Priprema ili izmena scena putem ABB-free @ home® sistema je laka poput dečje igre.

Optimalna sobna temperatura može se podesiti prema individualnoj želji korisnika, zavisno od doba dana i funkcije prostorije, a može se ostvariti, čak i pre ulaska u njih. ECO funkcija omogućava ekonomično i ekološki prihvatljivo funkcionisanje sistema.

Pružajući mogućnost automatskog snižavanja temperature u određeno vreme - npr. noću ili u skladu s radnim obrascima ukućana. Grejanje se može automatski isključiti kad je prozor otvoren, što smanjuje potrošnju energije - bilo da je u pitanju konvencionalno ili podno grejanje.

Integrisanje ABB-Welcome u ABB-free@home® sistem interfonskog sistema, omogućena je dodatna udobnost i sigurnost. Na taj se način može pripremiti scena dobrodošlice za posetioce - čim se zvonce oglasi, svetlo na stepeništu se upali. Ukoliko korisnik poseduje ABB-Welcome spoljnju jedinicu sa kamerom mogu se memorisati i fotografije svih posetilaca, što znači kada nije kod kuće na svom tablet uređaju ili pametnom telefonu može da vidi ko trenutno stoji ili je bio ispred ulaznih vrata.

Za električara instalacija ABB-free@home® je veoma jednostavna i traje neverovatno kratko, što štedi novac vlasniku kuće. Nakon što je sistem instaliran, korisnik može promeniti postavke sam, koristeći računar ili tablet bez dodatnih troškova.

Dakle, instalacija i programiranje nikada nisu bili jednostavniji - zahvaljujući besplatnoj aplikaciji. Mogućnost korišćenja centralizovanog i decentralizovanog rešenja u jednom sistemu i korišćenje žičnih i bežičnih uređaja u istoj instalaciji, olakšavaju posao kako instalateru tako i korisniku sistema.

Takođe, upoznavanje sa sistemom ne oduzima mnogo vremena. Jednostavni video zapisi za e-učenje dostupni su za gledanje na web stranici ABB-free@home®. Ovo vam omogućava da postanete stručnjak za implementaciju modernog ABB-free@home® sistema.
Za više informacija kontaktirajte ABB u Srbiji:

ABB d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 13, 11000 Beograd, Srbija
Tin Baković
Tel: 011/3954 869
tin.bakovic@rs.abb.com
www.abb.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti