ZAVRŠEN JE ŠESTI RENEXPO® BIH SAJAM U SARAJEVU

Komentari: 0

Najveći međunarodni kongresni sajam energije, voda i životne sredine u BiH realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Austrije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Posljednji kvartal oktobra u Sarajevu obeležen je temama zelene ekonomije i održivog razvoja.

Po šesti put, sajam RENEXPO® BiH ugostio je veliki broj stručnjaka, 45 kompanija, 1800 posetilaca, konferencije su zabeležile rekordnu posetu sa čak 800 učesnika.

Obrađene su aktuelne okolišne teme i razmenjena iskustva u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, vodosnabdevanja, upravljanja otpadnim vodama i muljem.

Događaj je podjednako zainteresovao privatna i javna preduzeća, otvarajući debate o efikasnom upravljanju energijom, kroz sprovođene sistema energetskog menadžmenta, korišćenju obnovljivih u daljinskom grejanju, reformi komunalnih usluga.

U programu su učestvovali stručnjaci iz uprave javnih preduzeća, institucija, kao i privatnih kompanija koje primenjuju mere održivog poslovanja.

Pored inovativnoh tehničkih i tržišnih podataka, predstavljeni su dostupni modeli finansiranja.

Najviše pažnje posvećeno je programima Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD), namenjenim za finansiranje projekata održivog urbanog razvoja i energetskih projekata za modernizaciju daljinskog grejanja, a to su ReDEWeB (Renewable District Energy in the Western Balkans) i Green Cities.

Za manje projekte energetske efikasnosti finansijske proizvode predstavili su Partner MKF i UniCredit Bank d.d.

Organizator sajma REECO International, pionir u promovisanju koncepta održivog razvoja u mnogim evropskim zemljama, s ponosom ističe da ovaj uspešan koncept u Bosni i Hercegovini, tradicionalno privlači pažnju stručne javnosti, stranih investitora i industrije.

"Dugoročni cilj skupova RENEXPO® u zemljama Zapadnog Balkana je da postavi jake temelje savremenim trendovima poslovanja, koji se baziraju na odgovornom korištenju i očuvanju prirodnih resursa.

Pored domaćih i stranih institucija, najznačajnijeg partnera vidimo u odgovornim i ekološki svesnim građanima.

Zato ćemo uvek otvoriti diskusije o gorućim pitanjima za poboljšanje kvaliteta života u BiH i potkrijepiti ih konkretnim ekonomskim analizama ", poručuju organizatori i dodaju,
"Platforma RENEXPO® BiH je otvorena za nove ideje za kreiranje ekološke i ekonomske budućnosti Bosne i Hercegovine."

U cilju unapređenja regionalne saradnje RENEXPO® proširuje aktvnosti na nova tržišta i najavljuje sledeći sajam u Severnoj Makedoniji,u Skoplju od 3-4. decembra 2019. godine

REECO® INTERNATIONAL

REECO® International je deo REECO grupe, koja je od svog osnivanja 1997. godine organizovala preko 100 sajmova, konferencija, seminara i radionica sa preko 20.000 kvalifikovanih učesnika.

Od 2013. godine REECO® International veoma uspešno organizuje sajmove i konferencije u regionu Zapadnog Balkana i jedna je od prvih kompanija koja pruža konsultantske i marketinške usluge.


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti