WATERJET - SISTEM ZA REZANJE VODENIM MLAZOM INTERMAC, ITALIJA

Komentari: 1

WATERJET tehnologija podrazumeva rezanje različitih materijala mešavinom vode i abraziva pod pritiskom od 400 Mpa. Ne postoji ograničenje u onome što se može rezati mašinama iz serije PRIMUS, proizvođača INTERMAC, Italija, dobro poznatog širom sveta a i na ex-YU trzištu po CNC obradnim centrima za staklo i kamen.

Lako se režu čak i kompozitni materijali, legure nemetala, sintetički kamen, titanijum, aluminijum, keramika do debljine od 25 cm; sve to uz garanciju visokih performansi i preciznosti.

• IDEALAN ZA OBRADU BILO KOJE VRSTE MATERIJALA

• VISOK KVALITET I PRECIZNOST ZAVRŠNE OBRADE

• ODLIČNE PERFORMANSE I OPTIMIZACIJA TROŠKOVA REZANJA

• VREME PRIPREME SVEDENO NA MINIMUM

Mašine iz Serije PRIMUS mogu imati 3 ili 5 osa sa opcijom rezanja pod uglom, obaranja ivica ili frezenkovanja, uz jednostavno i brzo pozicioniranje i fiksiranje komada. Glava za rezanje sa 5 osa je opremljena beskonačnom rotacijom ose C, patentom kompanije INTERMAC: ova rezna glava omogućava visokokvalitetno rezanje pod uglom od (+/-) 60 stepeni, i to čak i kompleksnih oblika.

Na ovaj način se izbegavaju greške prisutne kod tradicionalnih sistema, uzrokovane povratnim hodom rotacione ose, a garantuje se i konstantan dotok abraziva.

Serija PRIMUS proizvodi se u više različitih dimenzija (od 1,8 x 4 m, do 3,2 x 6 m) sa jednom ili dve glave i tri ili pet osa. Svaka od glava je opremljena nezavisnim, automatskim sistemom za upravljanje potrošnjom abraziva, čime se garantuje tačno neophodna količina za svaki materijal.

Ovim je obezbeđena optimizacija troškova rezanja bez smanjenja produktivnosti. Jednom glavom se mogu rezati različiti komadi ili se dvema glavama istovremeno može rezati više identičnih komada.

Razvijena od strane kompanije INTERMAC, tehnologija JPC (Jet Performance Control) povećava efikasnost obrade u smislu kvaliteta obrađene ivice i brzine rezanja. Vreme pripreme i postavke svedeni su na nulu, upotrebom jednostavnog sistema za fiksiranje obradaka.

Sonda za merenje debljine obratka služi za automatsko regulisanje optimalnog rastojanja između rezne glave i površine komada, čime se poboljšava kvalitet rezanja i garantuje maksimalna bezbednost.

Mašine iz serije PRIMUS se izrađuju potpuno otvorene sa tri strane, što olakšava manipulaciju predmetom obrade. Glavna prednost ovog rešenja je u tome što omogućava neometan uvid u zonu rezanja, kao i laku pripremu za rad i održavanje mašine.

Obrada se može vršiti u dualnom modu, pri čemu se radna površina deli na dve zone. Dok se u jednoj vrši rezanje, operater istovremeno postavlja/uklanja komad u drugoj zoni.

Važna prednost INTERMAC tehnologije je softver ICAM koji je u potpunosti razvijen u ovoj kompaniji. To je pouzdan program koji radi u CAD/CAM okruženju sa jedinstvenim interfejsom za ova dva modula, čime se kombinuju vrhunske performanse i jednostavnost pri upotrebi.

INTERMAC u svoje mašine ugrađuje više modela pumpi visokog pritiska BFT. Ovaj ključni element WATERJET tehnologije je vrhunskog kvaliteta i omogućava i do 24% uštede energije u odnosu na konvencionalne pumpe.
Serija PRIMUS proizvođača INTERMAC, Italija - snaga vode Vama na usluzi!

ESTE TEAM d.o.o. posluje u sektoru opreme za obradu stakla, AL&PVC, kamena i metala od 2005. godine. Naša kompanija je za kratko vreme uspela da zauzme stabilan položaj na tržištu najpre zahvaljujući veoma profesionalnom pristupu. ESTE TEAM d.o.o. svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata. Prioritet tehničke službe je pružanje brzih i kvalitetnih servisnih usluga kada i gde je to potrebno. Vrše se instalacije novih mašina, obuka operatera za rad kao i servisne intervencije po potrebi. Ova služba je takođe zadužena i za naručivanje rezervnih delova i telefonsku asistenciju a sve to da bi klijenti bili u mogućnosti da neometano obavljaju svoje radne aktivnosti.

Za više informacija, kontaktirajte:
+381 11 319 67 64; Džona Kenedija 20
office@esteteam.net
www.esteteam.net

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Vlada Filipovic
19.07.2019 12:40
postovani
zanima me sledece koliki najveci kamen masina moze da sece vodenim mlazom i dal vrsi poliranje samim secenjem
Zanima me masina samo za secenje kamenja Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti