Rail Cargo grupa investira u „zelenu“ budućnost

Komentari: 0
Fotografija od: © ÖBB/ Philipp Horak

Rail Cargo grupa austrijske železnice investiraće 200 miliona evra u modernizaciju svojih vagona do 2026. godine. Više od 130 miliona evra će biti izdvojeno za 1.400 inovativnih modularnih vagona čime će se povećati produktivnost železničkog teretnog saobraćaja.

Povećanje obima teretnog saobraćaja i istovremeno ostvarivanje klimatskih ciljevi zahtevaju unapređenje ekološkog železničkog transporta. Pored investicija u modernizaciju vagona Rail Cargo grupa je izvršila digitalizaciju svojih usluga koje su u potpunosti dostupne sa sistemom SmartLINK. Digitalni asistent MIKE omogućava planiranje, preuzimanje i praćenje pošiljaka elektronskim putem.

Rail Cargo grupa podržava koncepte za vagone koji optimalno odgovaraju logističkim potrebama klijenata i različitih privrednih grana. Prednost novih vagona nisu samo rešenja čiji je cilj ušteda resursa, već i modularnost vagona koji se mogu prilagoditi različitim potrebama u transportu.

Rail Cargo grupa kao deo austrijske železnice svake godine transportuje ekološki 95 miliona tona robe u okviru Evrope i Azije. Kompanija zapošljava 9.393 osobe i 34 različite nacionalnosti u 18 zemalja. Snabdevanje strujom vozova i stanica austrijske železnice potiče u potpunosti iz obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti