PKS otvorila šalter za preduzetnike u Temerinu

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Privredna komora Srbije otvorila je šalter za preduzetnike u Opštini Temerin kako bi svi predstavnici malog i srednjeg biznisa i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogli da dobiju besplatan savet, pomoć i pravovremenu informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu.

PKS je do sada otvorila 12 šaltera za preduzetnike u beogradskim opštinama i deset širom Srbije.

„Cilj nam je da budemo dostupan servis za privredu na lokalu i podržimo razvoj preduzetništva u Temerinu i okolini i ohrabrimo mlade ljude i žene da se opredele za sopstveni biznis jer je 2023. godina posvećena ženskom preduzetništvu“, izjavila je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS i dodala da sve više dama preduzetnica pokreće sopstveni posao što potvrđuje i podatak da je u Srbiji 35 odsto kompanija u vlasništvu žena.

Privredna komora Srbije danas je potpisala sa Opštinom Temerin Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u cilju razvoja preduzetništva na području Južnobačkog upravnog okruga.

„Preduzetnički šalter postaće mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije opštine Temerin imati priliku da dobiju uputstva, savete i informacije o subvencijama, aktuelnim konkursima, kreditnim linijama, i ostalim poslovnim mogućnostima.

Realizacijom ovog projekta, pomoć će im biti dostupna u onom trenutku kada im je najpotrebnija, a to je na početku“, rekao je Mladen Zec, predsednik opštine Temerin i naveo da na teritoriji te opštine posluje više od 1.620 privrednih subjekata.

Nakon otvaranja šaltera za preduzetnike, delegacija opštine Temerin i PKS obišli su jednu od najsavremenijih kompanija kada je u pitanju proizvodnja smrznutog testa - „Zorić d.o.o“.

Izvor: PKS

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti