Otvaranje prve „3DEXPERIENCE laboratorije“ u Beogradu na Mašinskom fakultetu

Komentari: 0

Prva „3DEXPERIENCE Laboratorija“ u Beogradu biće otvorena na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u četvrtak, 17. oktobra. Otvaranje laboratorije je rezultat zajedničke saradnje kompanije CADCAMData iz Beograda, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i Mašinskog fakulteta u Beogradu, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori.

3DEXPERIENCE laboratorija će studentima i nastavnicima omogućiti da koncepte za neki industrijski proizvod oprobaju prvo u virtuelnoj realnosti.

Kroz jednu platformu multidisciplinarni tim imaće priliku da sagleda kompletan životni ciklus proizvoda, od ideje i dizajna, preko simulacije i testiranja, proizvodnje, lansiranja na tržištu sve do reciklaže.

Posebna prednost ove platforme je to što povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenja koja se koriste u proizvodnim procesima u kojim mogu da učestvuju eksperti sa različitih lokacija u svetu istovremeno.

Ideja kompanije CADCAM Data je bila da se studentima pruži mogućnost da steknu teorijska i praktična znanja u okviru pomenutog softverskog rešenja, koja kasnije mogu primeniti u svom profesionalnom radu i usavršavanju.

Otvaranju prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Beogradu prisustvovaće studenti, profesori Mašinskog fakulteta u Beogradu, predstavnici kompanija Airbus i Dassault Systemes, predstavnici medijskih kuća i brojni gosti.

Matteo Coccoiz kompanije Dassault Systems, će predstaviti sudentski projekat “Humanoidni robot Poppy” i upotebu sistemskog inženjerstva na platformi 3DEXPERIENCE, a u nastavku predavanja će predstaviti dva podsticajna projekta za studente.

U prvom će ova kompanija omogućiti studentima instalacijubesplatnih licenci3DEXPERIENCE Essentials na svoje računare. Na ovoj platformi će imati pristup osnovama programa CATIA ali će moći i da koriste industrijske proizvode kao što su ENOVIA, DELMIA i SIMULIA.

Drugi se tiče poziva studentima Mašnskog fakulteta da se priključe aktuelnom studentskom takmičenju „Izazov održivosti“ u toku kog studenti treba da predlože svoju ideju za smanjenje upotrebe plastike u izradi proizvoda, reciklažu ili inovativni „zeleni“ dizajn, kako bi napravili ekološki bolji svet. Postoje tri kategorije, nagrade su razne, a dobitnik glavne nagrade će putovati na manifestaciju Monaco Ocean Week 2020 da predstavi svoj projekat.

César Sánchez López, visoki predstavnik kompanije Airbus, koja je jedna od najvećih korisnika platforme 3DEXPERIENCE, osvrnuće se na trendove u vazduhoplovnoj industriji, dotaćiće se primera upotrebe ovog softverskog rešenja u unapređenju poslovanja Airbusa i ohrabriti mlade da nastave usavršavanje i prate najnaprednije softverske tehnologije kako bi bili što spremijii za izazove industrije, direktor i rukovodilac projektne organizacije kompanije Konelek, dr Andrija Ekmedžić će prezentovani upotrebu softverskog rešenja CATIA u vazduhoplovnim strukturama.

Od studenta iz udruženja Beoavia imaćemo priliku da čujemo kako upotrebljavaju softverska rešenja kompanije CADCAM Data na studentskim projektima projektovanja najrazličitijih tipova letelica.

Agenda skupa:

Svečana sala, II sprat
10:30 – 11:00 Kafa dobrodošlice i okupljanje medija i gostiju
11:00 - 11:10 Uvodno obraćanje, dr Radivoje Mitrović, dekan fakulteta
11:10 - 11:20 CADCAM Data & Dassault Dystèmes - Podrška akademskoj zajednici - Dragana Kecić, Direktor, CADCAM Data, Beograd
11:20 - 11:50 The Future Of The Aviation - César Sánchez López, Vice President Southern Europe, Caucasus & Israel, Airbus
11:50 - 12:20 Studentski projekat - Humanoidni robot Poppy - Sistemsko inženjerstvo na platformi 3DEXPERIENCE - Matteo Cocco, Euromed Learning Experience Specialist, Dassault Systèmes
12:20 - 12:35 Poslovna platforma 3DEXPERIENCE i praktična primena u nastavi - Čedomir Duboka, Direktor za ključne klijente, CADCAM Data, Beograd
12:35 - 13:00 Pauza za kafu
13:00 - 13:15 CATIA u projektovanju i proizvodnji vazduhoplovnih struktura - Dr Andrija Ekmedžić, Direktor i rukovodilac projektne organizacije, Konelek
13:15 - 13:25 Korišćenje softverskog rešenja CATIA u projektovanju letelica u sklopu studetskih projekata - Mladen Kličković, vođa tima, Udruženje Beoavia
13:25 - 13:40 Perspektiva vazduhoplovne industrije u Srbiji -Petar Vojinović, osnivač i glavni urednik regionalnog portala o vazduhoplovstvu - Tango Six
13:40 - Otvaranje laboratorije i koktel

Pozivamo stručnu javnost da se prijavi za prisustvo koji će se održati 17. oktobra u Svečanoj sali Mašinskog fakulteta u Beogradu, na drugom spratu od 11 časova.

Prijava za prisustvo je obavezna zbog ograničenog broja mesta, a forma za prijavu se nalazi na LINKU

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti