Konvex Electric - Savršen kontakt

Komentari: 0

Danas je teško zamisliti jedan elektro-orman bez makar nekoliko rednih klema spojenih u niz na DIN šini. Time se rešava povezivanje svih uređaja unutar samog ormana. A sve je počelo 1923. godine, kada je gospodin Hugo Knümann osnovao firmu za proizvodnju konektora za žicu, koja kasnije dobija ime Phoenix Contact.

Usavršavanje početnog proizvoda traje neprekidno već skoro 100 godina. Za to vreme redne kleme su dobile bezbroj varijacija u samoj konstrukciji i nameni, kao i nekoliko tipova konekcije sa provodnicima.

Najnovija kreacija renomirane firme jeste redna klema serije PTV

Phoenix je, kao i uvek, slušao korisnike svojih proizvoda i predstaviovrednu klemu jedinstvenu na tržištu. Konekcija je ubodna,vali provodnici dolaze bočno (kao kod kleme na šraf). Ovim rešenjemvse objedinjuju prednosti brze montaže ubodnih klema sa boljim iskorišćenjem prostora i materijala koje imaju kleme savkonekcijom pod šraf. Srce ove kleme je naravno specijalna opruga,vnapravljena od posebne legure, kojom se ostvaruje povezivanjevprovodnika sa kontaktnom šinom.

Kod klema predviđenihvza veće struje koriste se po tri opruge na svakoj strani kleme.vOvakvom konstrukcijom i upotrebljenim materijalima usavršenavje osnovna funkcija ubodnih klema – otpornost na vibracije.

Pored klasičnih prolaznih klema dostupne su i varijante sa više konekcija na istom potencijalu, spratnih klema, rastavnih, osiguračkih, kao i strujnih klema za merna kola.

Sa vizuelne strane, lepo je što su sve varijante napravljene u kućištu istog oblika. Još jedna bitna informacija je da su nove kleme konstruisane tako da mogu koristiti sve dodatke i prateću opremu postojećih klema.

Nominalni poprečni presek provodnika kreće se u opsegu od 2,5 mm2 pa sve do 185 mm2, mada je moguće koristiti i provodnike punog preseka već od 0,5 mm2 direktno ili 0,14 mm2 sa hilznom.

Integrisano dugme (izbacivač), napravljeno od izolacionog materijala, omogućava laku diskonekciju povezanih provodnika bez direktnog kontakta sa “živim” naponom.

Kvalitet upotrebljenih materijala je standardno na najvišem mogućem nivou, a dostupni su i svi potrebni sertifikati .

Phoenix Contact je ponovo “izumeo” rednu klemu! Na Vama je da je isprobate.

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:
Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
Posetite naš web shop: b2b.konvex.rs/shop

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti