Kina će 2024. postati vodeće tržište za IoT

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kina će 2024. godine nadmašiti Sjedinjene Države i postati najveće svetsko tržište Interneta stvari (IoT), navodi se u izveštaju Međunarodne korporacije za podatke (IDC).

Prema izveštaju, očekuje se da će kineska potrošnja interneta na stvari dostići skoro 300 milijardi dolara do 2024. godine, sa prosečnim godišnjim rastom od 13 procenata u narednih pet godina.

IDC očekuje da će kineska potrošnja na IoT 2024. godine činiti 26,7 posto globalne. Slede Sjedinjene Države sa 23,8 odsto i Zapadna Evropa sa 23,4 odsto.

IDC-ov analitičar za Kinu Jonathan Ling kaže da se zbog epidemije covida-19 i pada potrošnje u svim industrijama Kina suočila s poremećajem na IoT tržištu početkom 2020. godine.

„Kako se Kina nastavlja kretati ka ekonomskom oporavku, očekujemo da će tržište u narednim godinama prevazići poteškoće, potpomognute korporativnom svešću o značaju Interneta stvari u kontroli epidemije“, rekao je Ling.

Internet stvari znači povezivanje uređaja preko Interneta. Predstavlja mrežnu infrastrukturu u kojoj fizičke i virtuelne „stvari“ svih vrsta komuniciraju i nevidljivo su integrisane.

To mogu biti frižideri, mašine za pranje veša ili razni sigurnosni sistemi.

Povezujući uređaji mogu biti bežični, što otvara nove mogućnosti međusobne interakcije, što donosi nove mogućnosti za njihovu kontrolu, nadzor i pružanje naprednih usluga.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti