Kina 2020. godine ima 60 milijardera koji su mlađi od 40 godina

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Mladi kineski milijarderi ove godine su stekli rekordno zajedničko bogatstvo veće od 223 milijarde dolara, u vreme dok se ceo svet bori sa ekonomskom krizom. 

Kina je 2020. godine imala 60 milijardera koji su mlađi od 40 godina, pokazuju podaci Hurun Rich List.

Ove godine beleži se značajan rast deonica u oblasti tehnologije, što je mnogima otvorilo put u rast bogatstva usred pandemije korona virusa.

Time se ukupan broj kineskih milijardera povećao na 878.

Kina je 2010. godine imala 189 milijardera.

Huiyan Yang, najbogatija žena u Aziji

“Svet nikada nije video ovoliko bogatstvo koje je stvoreno u samo jednoj godini. Kineski preduzetnici su prošli mnogo bolje nego što se očekivalo. Uprkos pandemiji, uspeli su da dostignu rekordan nivo“, rekao je Rupert Hoogewerf, predsednik Hurun Reporta.

Na vrhu liste nalazi se 39-godišnja Huiyan Yang, koja se smatra najbogatijom ženom u Aziji, sa bogatstvom od 33,1 milijardi dolara.

Većinski je deoničar Country Gardem, kompanije za razvoj nekretnina, koju je osnovao njen otac 1992. godine.

Među najvećim mladim milijarderima su Zetian Zhang i njen suprug Qiangdong Liu, vlasnici kompanije za onlajn kupovinu JD.com, sa bogatstvom od 27 milijardi dolara; zatim 34-godišnji Hao Yan, predsednik građevinske kompanije Pacific Construction Group, koji je nagomilao 21,3 milijarde dolara; suosnivač i vlasnik kompanije ByteDance Jiming Zhang, sa bogatstvom od 16,2 milijardi dolara.


Izvor: BIZlife

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti