iPhone je najpopularniji 5G telefon u Americi

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kada je Apple predstavio iPhone 12 telefone koji dolaze sa 5G vezom, mnogi analitičari smatrali su da je prekasno jer su nezavisni 5G uređaji poput Samsunga već počeli da osvajaju tržište nekoliko meseci ranije.

Međutim, kako pokazuju podaci Ookle-a i M Science-a objavljeni u PCMag-u, iPhone 12 je postao najpopularniji 5G telefon na američkom tržištu, a takođe je zanimljivo da se najskuplji model, iPhone 12 Mak, najbolje prodaje.

Sledi iPhone 12, dok je iPhone 12 Pro na trećem mestu. Samo iza ova tri iPhone modela dolaze dva Samsung uređaja, Galaki S20 + i Galaki S20 Ultra.

Analitičari kažu da je pored patriotizma Amerikanaca, popularnost Appleovih 5G telefona rezultat i činjenice da podržavaju opsege sa najviše frekvencija.

Modeli u SAD podržavaju milimetarski talas, verziju 5G više frekvencije, omogućavajući iPhone 12 da dostigne brzinu do 4 Gbps čak i u gusto naseljenim oblastima.

Pored toga, iPhone 12 modeli nude Smart Data režim koji produžava vek trajanja baterije dok pristupa 5G mreži balansirajući između upotrebe podataka, brzine i potrošnje energije u realnom vremenu.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti