EU finansira 112 projekata za razvoj biznisa ukupne vrednosti 2,5 mil EUR

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da će Evropska unija kroz program EU PRO finansirati 112 projekata, čija je ukupna vrednost 2,5 mil EUR.

Joksimović je na predstavljanju ovog programa kojem su prisustvovali i neki od dobitnika bespovratnih sredstava, istakla da je reč o konkretnoj pomoći EU, koja će doprineti ekonomskom razvoju i smanjivanju regionalne nejednakosti u okviru Srbije.

Ona je podsetila na to da je prvi poziv za učešće u EU PRO programu bio 2018. godine, a da je ovo drugi po redu.

Ona je ukazala na to da se na poziv javilo 555 preduzeća, a da je 112 dobilo sredstva za razvoj biznisa, pre svega, u proizvodnji odeće, hrane, nameštaja, prerade drveta, odnosno za održiv biznis na nivou čitave zemlje, koji će biti podstaknut novom opremom i izvoznim kapacitetima.

Sve su to, kako je precizirala, preduzeća iz manje razvijenih opština koja posluju u Borskom, Jablaničkom, Mačvanskom, Rasinskom, Nišavskom, Podunavskom, Pčinjskom, Topličkom i drugim okruzima.

Šefica Kancelarije UNOPS u Srbiji Mikela Telatin ocenila je da bi bespovratna pomoć preduzećima trebalo da poboljša njihovu konkurentnost i održivost i da dovede do otvaranja novih radnih mesta.

Ona je ukazala na veliko interesovanje za ovaj javni poziv, što pokazuje koliko je velika spremnost poslovne zajednice u Srbiji da se širi, bavi inovacijama i da podrži svoju zajednicu.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti