e-commerce menja svet logistike, cargo-partner preuzima Repalog u Nemačkoj

Komentari: 0

U skladu sa svojim stalnim rastom u sektoru e-trgovine, pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike udružio je snage sa nemačkim stručnjakom za „fulfillment” i „poslednju milju” kompanijom Repalog.

Elektronska trgovina godinama ubrzano napreduje, a pandemija COVID-19 dodatno je ubrzala rast onlajn prodaje zajedno sa potražnjom za uslugama e-trgovine u B2B i B2C.

Da bi proširio svoju stručnost i upotpunio svoj portfolio usluga, cargo-partner je od 1. aprila 2021. kupio nemačku kompaniju Repalog - potpuno integrisanu mrežnu kompaniju za međunarodne i interkontinentalne pošiljke.

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partner-a, objašnjava: „Naša investicija je bila motivisana željom da ojačamo našu globalnu mrežu dodatnim mogućnostima za prekogranične usluge e-trgovine i da našim kupcima ponudimo integrisano rešenje, uključujući avionski, pomorski prevoz ili prevoz železnicom - u kombinaciji sa uslugama „poslednje milje”, odnosno isporukom do krajnjeg korisnika.

Repalog će savršeno dopuniti našu ponudu usluga na našim ključnim tržištima u Evropi svojim asortimanom „fulfillment” usluga, uslugom distribucije i povraćaja paketa. Sada možemo da stvorimo još brža, fleksibilnija i ekonomična celovita rešenja za naše kupce: od transporta i konsolidacije do carinjenja, skladištenja i distribucije u poslednjoj milji.“

Sa sedištem u blizini Frankfurta, Repalog će biti integrisan u cargo-partner kao nova podružnica. Uporedo sa akvizicijom Repalog-a, cargo-partner je stvorio i novi odsek, fokusirajući se isključivo na razvoj i promociju proizvodnih rešenja za sektor e-trgovine širom sveta.

Repalog je trenutno integrisan sa preko 100 lokalnih i međunarodnih pružalaca usluga dostave paketa i obrađuje preko milion pošiljki paketa godišnje, omogućavajući kupcima da iskoriste razne mogućnosti i konkurentne cene.

Pored toga, kompanija nudi sveobuhvatno softversko rešenje za upoređivanje cena, praćenje, štampanje nalepnica i upravljanje povraćajem.

Ova platforma će sada biti integrisana u sopstvenu platformu za upravljanje lancem snabdevanja cargo-partner-a kako bi se osiguralo besprekorno iskustvo za klijente pružalaca logističkih usluga.

O cargo-partner-u

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega, sa sedištem u Austriji, koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa više od trećine veka stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija kreira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu evra u 2020. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom sveta.

cargo-partner d.o.o u Srbiji pruža usluge međunarodnog i domaćeg prevoza robe, logistike, špedicije i skladištenje u fleksibilnom magacinskom prostoru.

Stručno osoblje se trudi da u najkraćem roku odgovori na sve zahteve korisnika, a brojni sertifikati (ISO, AEO, HACCP itd.) samo su dodatna potvrda težnji da kvalitet usluga bude u skladu sa najvišim standardima.

Prateći potrebe i zahteve tržišta cargo-partner Srbija specijalizovao se za:

• transport specijalnog i vangabaritnog tereta

• transport robe pod temperaturnim režimom

• prevoz zbirnih i punih kontejnera iz Kine železničkim putem

• prevoz hitnih pošiljaka uz opciju ličnog kurira i isporuku „od vrata do vrata“ (door-to-door delivery)

• skladištenje robe sa posebnim dozvolama (roba životinjskog porekla, odnosno roba sa veterinarskom uvozno-izvoznom dozvolom)

• transport opasnih materija (ADR, DGR, IMO)

Direktor prodaje i razvoja kompanije cargo-partner Srbija Nebojša Đekić, navodi da putem sopstvene mreže kancelarija, kao i partnerske podrške širom sveta, je uvek moguće ponuditi optimalno rešenje za transport robe, a u skladu sa zahtevima i potrebama korisnika.

Tu se pre svega misli na:

domaći i međunarodni drumski transport robe (FTL/LTL): Redovni polasci zbirnih linija širom zemlje i Evrope

avionski transport robe: ekonomična, prioritetna i čarter rešenja

pomorski transport robe: pun i zbirni utovar kontejnera sa direktnom isporukom pošiljaka

železnički transport robe Novim putem svile: pun i zbirni utovar robe sa direktnom isporukom od Kine do bilo koje zemlje u Evropi



 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti