DVE DECENIJE USPEŠNE SARADNJE KOJA SE NASTAVLJA...

Komentari: 0

Ukoliko tražite najpoznatijeg evropskog proizvođača standardnih komponenata za proizvodnju alata za obradu plastike i gume, prvi i pravi izbor po našem mišljenju je kompanija HASCO iz Nemačke, koju već dugi niz godina u Srbiji uspešno zastupa njen jedini zvanični zastupnik, kompanija Ingomont d.o.o.

Tim povodom je kompanija HASCO želela da se u ovom intervjuu i javno zahvali firmi Ingomont, kao i gospodinu Radetu Komatoviću vlasniku firme, pre svega na njihovoj veoma uspešnoj dugogodišnjoj saradnji i nastavku iste u budućnosti.

Časopis Industrija: Kompanija Ingomont osnovana je 1995. godine, koliko godina ste već na mestu zvaničnog zastupnika kompanije HASCO?

Nikola Komatović: Firma Ingomont je zvanični zastupnik kompanije HASCO od 2002. godine. Početna saradnja je uspostavljena u februaru 2002. godine, što znači da smo napunili već 20 godina saradnje (pune dve decenije).

Časopis Industrija: Vaša firma Ingomont veoma je poznata svim alatnicama u Srbiji i regionu, koliko je vremena prošlo od upoznavanja Vaših klijenata sa Vašom ponudom (do sada) tj. do saradnje? Da li vam je i brend HASCO u tome pomogao i garantovao kvalitet usluge?

Nikola Komatović: Brend HASCO je ključan za naše rezultate, nesumnjivo.

U početnim godinama je to bio mukotrpan posao naročito za gospodina Radeta koji je morao da obilazi sve alatnice i firme za brizganje plastike, da im objasni značaj HASCO-a, mada HASCO nije ni ranije bio nepoznat našim alatničarima, ali sa druge strane posle gotovo više nego decenijske krize, bilo je nužno u celosti uvesti taj brend na naše tržište, što je verujem Rade uspešno ostvario.

Časopis Industrija: Pretpostavljam da je bilo potrebno dosta iskustva i rada, kako biste postali jedini njihov zvanični zastupnik u Srbiji i regionu. Da li ste i na kakve sve prepreke nailazili svih ovih godina i ako jeste, kako ste ih rešavali?

Nikola Komatović: Najveća prepreka su naravno žestoki i agresivni udari konkurencije, koje smo rešavali direktnom i iskrenom komunikacijom sa kupcima.

Časopis Industrija: Znamo da je od velikog značaja Vašim trenutnim, ali i budućim klijentima informacija o tehnologiji koju koristite za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. Recite nam nešto o tome?

Nikola Komatović: To je već dobro poznato, mi koristimo CAD/CAM tehnologiju za izradu tehničke dokumentacije i najraznovrsniju paletu softvera od AutoCAD-a, SolidWorks-a i tako dalje. Na svu sreću od strane HASCO-a imamo veoma dobru podršku u tom pogledu.

Časopis Industrija: Ingomont je takođe dobitnik sertifikata pod nazivom "Firma od poverenja" za ne tako davnu 2018. godinu, dobili ste je od strane "Centra za istraživanje mišljenja klijenata". Šta za Vas predstavlja ovaj sertifikat?

Nikola Komatović: Moram priznati, 2018. godina je ipak bila poprilično davno, i moraćemo da obnovimo na neki način taj sertifikat, i nadamo se da klijenti i dalje uživaju poverenje.

Časopis Industrija: Na žalost, svi smo bili svedoci kako je pandemija Covid (u proteklom periodu) veoma uticala kako na privredu tako na i poslovanje, generalno na distribuciju i proizvodnju. Da li je ta situacija uticala i na Vas kao firmu, ili ste radili kao pod normalnim okolnostima?

Nikola Komatović: Pandemija Covid-a je uticala nesumljivo na sve firme, pa tako i na nas. Mi smo bili prinuđeni najpre da se prilagodimo na rad od kuće, a potom na hibridni rad, što je potrajalo moram reći duže od godinu dana.

Nadamo se da se situacija polako normalizuje i da ćemo u budućnosti nastaviti prosto sa uobičajenim aktivnostima, dakle ne sa novim normalnim, nego već sa starim.

Časopis Industrija: Već dugi niz godina, kao i mi, učestvujete na Sajmu tehnike koji se održava u Beogradu, i upravo predstavljate brend HASCO. Da li ste generalno zadovoljni tom vrstom promocije i da li ćete učestvovati i 2023.godine?

Nikola Komatović: Sajmovi su uvek jedan od najbitnijih aspekata promocije, i radovalo bi nas ukoliko bismo na sajmu mogli da se susretnemo sa našim kupcima.

Časopis Industrija: Ukoliko imate jos nešto što Vas nisam pitala a želite da istaknete, budite slobodni da dodate.

Nikola Komatović: Želim da se zahvalim časopisu Industrija na iskrenoj saradnji, i na uvek prijateljskom kontaktu.

Odgovarajući na pitanja koja smo postavili gospodinu Nikoli Komatoviću, gospodin Mario Rodhamer (Head Business Development Manager bei HASCO AUSTRIA Ges.m.b.H.), je takođe želeo da izrazi svoje mišljenje, ističući sledeće:

“Pre svega želimo da se zahvalimo kompaniji Ingomont na veoma dugoj saradnji, i uspostavljanju našeg brenda u Srbiji, od samog početka. Inače, da saradnja nije bila tako dobra, ne bismo bili tako uspešni u ovoj oblasti (u Srbiji).

Sve je počelo saradnjom sa gospodinom Radetom Komatovićem u prethodne dve decenije i više, a nastavlja se sa Nikolom Komatovićem, nadam se, i narednih nekoliko decenija.

Radujemo se našoj kooperaciji u budućnost, jačanju naše pozicije na ovom tržištu, kao i povećanju poslovne aktivnosti u predstojećem periodu.

Kao odgovor na drugo pitanje, želeo bih da napomenem da je HASCO potpuni provajder usluga (full service provider) i da je brend HASCO sinonim za kvalitet.

Uprkos pandemiji COVID-a, pozicija HASCO-a na tržištu nastavlja da jača. HASCO impresionira svojom visokom dostupnošću isporuke i može da snabdeva kupce na njihovo potpuno zadovoljstvo.

Želim da istaknem da Rade ima veoma veliki kapacitet i da je njegovo tehničko i industrijsko znanje veoma cenjeno.

Naravno, biće nam drago da se sledeće godine pojavimo i učestvujemo na Sajmu tehnike u Beogradu, koji nam je prethodni put bio više nego uspešan, a očekujem da će tako biti i ubuduće.“

Ingomont d.o.o.
Kneginje Zorke 16
11000 Beograd
011/3442630
office@ingomont.rs
www.ingomont.rs

HASCO AUSTRIA GmbH

Industriestrasse 21,
2353 Guntramsdorf
Österreich
T: +43 2236 202 333
www.hasco.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti