Comments: 1
Fotografija od: pixabay.com
1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Snežana Mitrović
29.02.2024 06:02
Ovaj tekst je kombininacija neusaglašenih informacija. MF je odgovorilo na iznete stavove na konferenciji za medije koja je bila 23.2. i koje je preneo portal Forbes.
Stručni predlozi iz RKS su dostavljeni u MF 26.2. Tako striktno pozivanje u tekstu, da je odgovor MF na naših 7 stručnih predloga da bi se uspešno provela reforma vezano za Zakon o elektronskom fakturisanju, je paušalno.
Inače, ako bi MF ovako odgovorilo na naših 7 stručnih predloga i odbacilo ih, značilo bi da MF nije važno načelo zakonitosti vezano za računovodstvene i PDV evidencije i za njihovo unapređenje, u cilju, veće naplate poreza i smanjenje administriranja kod poreskih obveznika, odnosno da MF nije važno povećanje pravne sigurnosti u radu poreskih obveznika i računovođa.
Očekujemo odgovor iz MF koji će potvrditi da su prihvaćeni stručni predlozi koje smo dostavili i da se pristupa njihovoj implementaciji u regulatornom okviru, u cilju usaglašene i pune primene načela zakonitosti prema važećim zakonima, jer je to neophodno da bi se ova reforma sa E fakturama, uspešno provela. To je interes države, poreskog postupka, privrede i računovodstvene profesije. Replay

Leave comment

Klijenti