Svetsko priznanje za srpske privrednice

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Fondacija "Međunarodni ženski preduzetnički izazov" (The International Women’s Entrepreneurial Challenge Foundation - IWEC) dodelila je u Madridu godišnje nagrade za poslovna dostignuća dvema privrednicama iz Srbije, Olgici Samoilović, vlasnici i osnivaču kompanije Hedera Vita iz Loznice i Dragani Čaliji, direktorki i vlasnici kompanija Saint Di&Co i Order Engine iz Novog Sada, navedeno je na sajtu Privredne komore Srbije.

Fondacija, čije je sedište u Njujorku, osnovana je u Barseloni 2007. godine kako bi povezala vlasnice malih i srednjih preduzeća i osnažila žene preduzetnice na globalnom nivou.

Poslovna mreža Fondacije pokriva skoro 50 privrednih komora i ženskih poslovnih udruženja u svetu, među kojima je od 2019. godine i Privredna komora Srbije.

- Privredna komora Srbije nominovala je za ovu prestižnu nagradu dve uspešne poslovne liderke iz naše zemlje. Nagrađene privrednice dobiće priliku da prošire svoje poslovne aktivnosti širom sveta i upoznaju druge uspešne privrednice i da se povežu sa potencijalnim strateškim partnerima - kaže Iva Vuksanović iz Centra za programe podrške privredi i MMSPD Privredne komore Srbije.

Kako je navedeno, na petnaestoj godišnjoj konferenciji, i dodeli nagrada u Madridu, za dostignuća u svom poslovanju nagrađena je 41 privrednica iz Evrope, Azije, Afrike, Srednjeg Istoka i Amerike iz 30 različitih industrije. Zapošljavaju 70.000 ljudi ostvarujući godišnje prihode od 3,3 mlrd USD.

Prema rečima Olgice Samoilović, vlasnice i osnivača Hedera Vita-e iz Loznice, nagrada će doprineti afirmaciji srpskih privrednica na svetskom nivou i omogućiti uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

IWEC svake godine okuplja najuspešnije poslovne liderke sveta, a do sada je više od 500 privrednica dobilo prestižno priznanje ove Fondacije.

Dragana Čalija, direktorka i vlasnica kompanija Saint Di&Co i OrderEngine, kaže da je uverena da će joj nagrada omogućiti da ostvari značajne kontakte i proširi svoje poslovne aktivnosti na svim kontinentima.

Učešće srpskih privrednica na godišnjoj konferenciji i dodeli nagrada podržali su Nemačka razvojna saradnja koju sprovodi GIZ, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti